4 ülkede yüzbinlerce insanla paylaşıldı

4 ülkede yüzbinlerce insanla paylaşıldı

4 ülkede yüzbinlerce insanla paylaşıldı
Gündem 8.11.2013 22:27:00 2134 0

Hulûsi Efendi Vakfı`nın Somuncu Baba Derneği ile yaptığı kurban organizasyonunda ulaştırılan yardımlarla Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde yüzbinlerce insana yalnız olmadıkları hatırlatılıp, bayramda çifte sevinç yaşamaları sağlandı.

Vakıf ve derneğin yöneticileriyle yardımların ulaştırıldığı ülkelere giden gönüllüler, kurban etlerini dağıtarak daha önce hiç tanımadıkları insanların bayram sevinçlerine ortak oldu.

En ücra yerlere ulaşıldı

Bangladeş ve Nijerya`da şimdiye kadar hiç yardım götürülmemiş kırsal bölgelere ulaşılarak kurban yardımları dağıtılırken, Ürdün`deki Suriye ve Filistinli mültecilerin bulunduğu kamplarda yaşama tutunmaya çalışılanlar da unutulmadı. Bosna Hersek`teki ihtiyaçlı insanlar da Türkiye`den gönderilen kurban yardımları ile sevindirildi.

Bağışlar mutluluğa dönüştü

Vakıftan yapılan açıklamada, hayırseverlerin bağışlarının büyük mutluluklara dönüştürmenin başarısının yaşandığı belirtildi. Organizasyonun TİKA`nın desteği ve Somuncu Baba Derneği ile ortaklaşa yürütülen çalışma neticesinde başarıyla tamamlandığı vurgulanan açıklamada; "Nitelikli konumu ve güvenilir ismiyle yüz binlerce insana yardım götüren vakfımız, hayırseverlerin kurban bağışlarını başta Türkiye olmak üzere, dünya genelinde 3 kıtada yardıma muhtaç Müslümanlar başta olmak üzere ihtiyaçlılara dağıtarak bayram sevinçlerine ortak olmuştur." denildi.


Anahtar Kelimeler: