Darende üst geçitle tanıştı

Darende üst geçitle tanıştı

Darende üst geçitle tanıştı
Gündem 8.11.2013 22:26:00 2547 0

Malatya-Kayseri karayolunun içerisinden geçtiği Darende?deki Nadir İlkokulu yanına yapılan üst geçit, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşları rahatlattı.

Bölünmüş yol ve sıcak asfalt olması ile karayolunu kullanan araçların daha süratli seyretmesi kaza riskini artırırken yaya olarak yolun karşısına geçmek isteyenler de zor durumda kalıyordu. Yaşanan kazalar ve okulun yolun hemen yanı başında olmasından dolayı yapılan başvurular, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü?nce değerlendirilerek, Darende?deki ilk üst geçit kuruldu.

Kazalardan ders çıkarıldı

Nadir Mahallesi Muhtarı Adnan Tunçtan hızla akan trafik karşısında gerek çocuklar gerekse de diğer vatandaşlar için yolun karşısına geçmenin zorlaşmasının ardından yapılan üst geçidin herkesi memnun ettiğini belirtti. Üst geçidin kurulduğu alanın yakınlarında daha önce üzücü kazalar meydana geldiğini hatırlata Tunçtan, önlem alınmasına sevindiklerini söyledi.

Giriş ve çıkış saatlerinde polislerin güvenlik ve trafik yönünden önlem aldığı okul çevresinde çocukları üst geçidi kullanmaya yönlendirdiklerini kaydeden Nadir İlkokul Müdürü Erhan Çolak da öğrencileri bilinçlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Öğrenciler yönlendiriliyor

Çolak, üst geçidin faydalarını anlatarak çocukların olası bir kaza yaşamaması amacıyla öğretmenlerin de gerekli kontrol ve yönlendirmelerde bulunduğunu ifade etti.

Alınan önleme sevindiklerini belirten 4. sınıf öğrencisi Yusuf Kalkan; ?Okulumuz yolun kenarında arabalar çok hızlı geçiyor, üst geçit yapıldı çok rahatladık.? dedi.


Anahtar Kelimeler: