Cumhuriyetimiz 90 yaşında

Cumhuriyetimiz 90 yaşında

Cumhuriyetimiz 90 yaşında
Gündem 29.10.2013 16:13:00 2357 0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü Darende`de törenlerle kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Kaymakam Bünyamin Kuş, makamında tebrikleri kabul etti.

Güreş alanındaki tören ise Kaymakam Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye Başkanı İsa Özkan öğrenciler ile halkın bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Kuş cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün büyük bir gurur ve sevinçle kutlandığını söyledi.

Kuş; ?Ulusal bağımsızlığımızı elde etmek için kurtuluş savaşı sonrasındaki en büyük kazanımlarımızdan biri cumhuriyettir. Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlelerinden biridir. Getirdiği çağdaş açılımlarla ülkemizi ekonomik sosyal ve siyasal alanlarda benzeri görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Cumhuriyet yönetim şeklinde üstün irade ve yönetimin kaynağı millet iradesidir. İnancım odur ki kurtuluş savaşını kazanan o eşsiz kahramanların bizlere armağanı olan cumhuriyetin korunması ve yaşatılması hepimizin temel görevidir" dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Halk oyunlarının gösterilerinin ardından tören resmi geçit ile sona erdi.

Programa öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.


Anahtar Kelimeler: