Asfaltlama çalışması başladı

Asfaltlama çalışması başladı

Asfaltlama çalışması başladı
Gündem 9.10.2013 22:24:00 2658 0

Darende’nin içerisinden geçen Malatya-Kayseri karayolunun şehir geçişi ve ilçe merkezinde asfaltlama çalışması başladı.

Karayolunun etap etap bütümlü sıcak karışımla asfaltlanma çalışması dahilinde Somuncu Baba Bulvarı’nın başlangıç ve bitiş noktası arasındaki bölümünün yapımına başlandı. Somuncu Baba yol ayrımı ile Yıldırım Petrol arasındaki geliş-gidiş güzergahı sıcak asfalt ile kaplanarak yolun standardı yükseltilecek.

Bulvar yeniden düzenlenecek

Şehir geçişinin asfaltlanacak olması nedeniyle karayolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı. İş makineleri tarafından zemindeki eski asfalt kazınarak taşınırken, satih düzenleme çalışmasının ardından sıcak asfalt ile kaplanacak. Asfalt kaplama çalışması kapsamında bulvarın refüj, kaldırım, yaya geçişleri de düzenlenecek.

Eş zamanlı olarak Darende Belediyesi de ilçe merkezindeki yolları asfaltlamaya başladı. Hacı Derviş ve İbrahim Paşa Mahallelerinin kullandığı güzergahın bir kısmı asfaltlanırken, ana arterlerin kısa bir sürede yapımının tamamlanacağı öğrenildi.

Önce alt yapı tamamlandı

Belediye Başkanı İsa Özkan, alt yapısı olmayan bir belediyenin üst yapı ile uğraşmasının çok rantabl olmadığını belirterek, kanalizasyon ve içme suyu şebekesindeki yenilemenin ardından yolların asfaltlanmasına geçildiğini söyledi.

Başkan Özkan; “Göreve başladığımız günden bu yana alt yapıya dair ne varsa bitirdik ve üst yapıya geçtik. İhalelerimizi yaptık asfaltlama çalışmalarına başladık. Kurban Bayramına kadar Darende’nin bütün yollarını sıcak asfalt ve gereken yerleri kilitli parke ile kaplayacağız.

Karayollarının desteğini alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz yaklaşık 20 kilometre ana arterlerde asfaltlama yapacağız” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: