“Ortopedik şifayı, uzakta aramayın”

“Ortopedik şifayı, uzakta aramayın”

“Ortopedik şifayı, uzakta aramayın”
Sağlık 9.10.2013 22:22:00 10809 0

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde bir süre önce göreve başlayan Ortopedi Uzmanı Dr. Volkan Arap, başarılı cerrahi müdahaleler ile tedavi ettiği hastaları yıllardır yaşadıkları rahatsızlıklardan kurtarıyor.

Bölgedeki çok sayıda insanda bel ve boyun kireçlemesine bağlı eklem rahatsızlıkları olduğunu ve birçoğunun rahatlıkla Darende’de tedavi edilebildiğini belirten Arap, hastanenin kendi alanları başta olmak üzere her türlü tıbbi donanıma sahip olduğunu ve insanları farklı şehirlere giderek şifa aramaktan kurtardıklarını söyledi.  

6 ay önce Darende’de göreve başladığını ifade eden Arap ilçede büyük nitelikli ortopedik cerrahi ameliyatların yapılamayacağı algısını başarılı operasyonlarla kırdıklarını bildirdi.

Hastane büyükşehirlerdeki gibi

Arap; “Herhangi bir büyük şehirde yapılabilecek olan ortopedik her türlü cerrahi girişimi gerçekleştirebilecek kapasitedeyiz. Hastanenin fiziki yapısı, ameliyathanemiz, ekibimiz ve bilgi donanımımız ile insanlara şifa kapısını aralıyoruz.” dedi.

İnsanlara hizmet etmek için görev yaptıklarını dile getiren Arap; “Kalça, diz rahatsızlıkları ve kırıklar ile ortopedik her türlü cerrahi konularda bölgede yaşayan insanlarımızın tedavi edilmeye ihtiyaçları varsa, büyükşehirlere gitmeden, uzak yerlerde şifa aramalarına gerek kalmadan burada gerekli müdahale ile onları yaşadıkları sıkıntılardan kurtarıyoruz.” diye konuştu.     

Kalça protezi yapıldı

Kalça kırığı nedeniyle sedye ile geldiği hastanede ortopedi uzmanı tarafından ameliyat edilerek ‘kalça protezi’ takılan Nejla Yücesoy (67) cerrahi müdahaleden birkaç gün sonra yürümeye başladığını ve sağlığının hızla düzeldiğini ifade etti.

Doktorunun bilgi ve kendine güveni ile hastalara cesaret verdiğini kaydeden Yücesoy; “Filmleri gördükten sonra ‘Allah’ın izniyle seni burada tedavi ederiz’ diyerek hemen ameliyat hazırlıklarına başladı. Gösterilen yakınlıkla ilçede cerrahi müdahaleyi kabul ettim ve çok şükür kısa sürede iyileştim.” dedi.

Şifayı Darende’de buldular

Yücesoy konuşmasının devamında; “Zor bir ameliyat olmasına rağmen kısa sürede kendi ihtiyaçlarımı karşılamaya başladım. Hastaneyi ve doktorumuzu herkese anlatıyor, tavsiye ediyorum.” ifadesini kullandı.

Yıllardır dizlerindeki ağrının dinmediğini ve son günlerde iyice arttığını belirten Dürdane Koçak (68) da; “Malatya’ya gittim iğne verdiler faydasını görmedim, doktorumuzun uyguladığı tedavi ile yürümem kolaylaştı. İlçemde ameliyat oldum. Gösterilen ilgiden çok memnunuz, diz protezi ile şifa buldum.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: