160 gramlık prostat alındı

160 gramlık prostat alındı

160 gramlık prostat alındı
Sağlık 9.10.2013 22:21:00 10492 0

 Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde ilçede ilk defa 160 gramlık prostat, açık yöntemle yapılan cerrahi yöntemle alınarak hasta tedavi edildi. Üroloji Uzmanı Dr. Eyüp Sabri Pelit; “Darende’de ilk defa bu kadar büyüklükteki bir prostat başarılı bir cerrahi müdahale ile alındı.” dedi.

Sahip olduğu tıbbi ve teknik imkânları ile birçok alanda insanların tedavi edilebildiği hastanenin bölge halkı için büyük bir imkân olduğunu ifade eden Pelit; “Kapalı yöntemlerde prostat ve böbrek taşı operasyonlarında oldukça güzel sonuçlar alınan tedaviler uyguluyoruz.” diye konuştu.

Başvuru sayısında ciddi artış

Doğu Anadolu Bölgesi’nde iklim koşulları, içme suları ve beslenme gibi faktörlerden böbrek taşı vakalarının sıkça görüldüğünü belirten Pelit; “Hastanemizde 0.5 mm çapında küçük bir delikle böbrekteki taşı kırarak parçaları dışarı alıyoruz. Tek dikişli kapalı yöntemle yaptığımız bu ameliyatlarda güzel sonuçlar elde ediyoruz. Başarılı operasyonlarımızdan haberdar olarak tedavi amacıyla hastanemize başvuranların sayısında ciddi bir artış gözlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Ameliyathanesi, özel nitelikteki odaları ve tedavi imkanları ile hastanenin özel sağlık kuruluşlarını aratmadığın kaydeden Pelit, hastaların ilçe dışında rahatsızlıklarına şifa aramadan önce yakınlarındaki bu sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.


Anahtar Kelimeler: