Yerli ürün kullanımı arttırılmalı

Yerli ürün kullanımı arttırılmalı

Yerli ürün kullanımı arttırılmalı
17.01.2009 18:45:00 1587 0

Yaşanan küresel kriz iş dünyası ve vatandaşları etkilerken, Darendeli sanayici Erdal Oğuz değişik sektörlerdeki işadamlarına seslenerek; “Yerli hammadde, yerli ürün kullanımını arttırmalı ve kendi öz üretimlerimizi değerlendirerek, tüm ticaretimizde öncelik olarak Türk üretimi ürünlerin satışını gerçekleştirmeliyiz” dedi.

İstanbul’da ofis mobilyaları ve oturma grupları üzerine imalat yapan Oğuzbey A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Oğuz dünyada yaşanan ekonomik sıkıntının ülkemizi de büyük ölçüde etkilediğini kaydederek, bu zor günlerde “Yerli malı Türkün malı” sloganını hatırlayıp ortak hareket ederek, yerli ürün tüketimi yapmanın herkesin menfaatine olduğunu söyledi.

Kendi ürünlerimizi tüketelim

Erdal Oğuz yaptığı açıklamada; “Bugün el ele vererek mümkün olduğunca yerli hammadde kullanmalı, yerli ürün kullanımını arttırmalı ve kendi öz üretimlerimizi değerlendirerek, tüm ticaretimizde öncelik olarak Türk üretimi ürünlerin satışını gerçekleştirmeliyiz.

Biz üretim yapan sanayiciler olarak da kâr marjlarımızı asgari seviyeye indirerek, küçük ölçekli yan sanayicimizi tutmalıyız. Gönülden samimi bir şekilde hep birlikte hareket edersek personelimizi, iş arkadaşlarımızı iş kaybına uğratmadan bu zor günleri, yerli üretimler ile atlatabiliriz. Bu konuda yerli üretimin faydalarını benimsetmeliyiz” dedi.

Tüketiciler doğru yönlendirilmeli

Sektöründe satış yapanlara ve nihai tüketicilere büyük görev düşmekte olduğuna da değinen Oğuz; “Lütfen eskiden olduğu gibi yerli malı haftaları düzenlediğimiz o günleri hatırlayalım. Her firma yetkilisi tüketicileri öncelikle Türk malı ürünlere yönlendirmeli ve bu anlamda Türk ofis mobilya üreticilerini desteklemesi gerekmektedir. Bu şekilde ticaretimizi yapar yerli üretimini destekler isek dünyayı saran ekonomik krizden ülkemizi en az kayıpla çıkaracağımız düşüncesi ve inancı içerisindeyim.

40 yıllık sanayici olarak ülkemiz adına krizsiz günlere en kısa zamanda geri döneceğimize Allah’ın izniyle gönülden inanıyor her zaman olduğu gibi yerli üretimi ve yerli tüketimini destekliyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: