Kimyasal saldırılara karşı önlemler anlatıldı

Kimyasal saldırılara karşı önlemler anlatıldı

Kimyasal saldırılara karşı önlemler anlatıldı
Gündem 3.10.2013 18:21:00 1865 0

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  (AFAD) Uzmanı Mustafa Türker, kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı alınması gereken önlemleri anlattı.

Son günlerde gündeme gelen kimyasal ve biyolojik saldırılarla ilgili bilgiler veren Türker, alınması gereken önlemler ve olası bir saldırı esnasında yapılacaklar hakkında bilgiler verdi.

Saldırılar bugün de gündemde

Türker; ?Dünyanın farklı ülkelerinde geçmişte kullanılan kimyasal ve biyolojik saldırılar bugün de gündemde. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak olası bir kimyasal saldırıya karşı önlem alarak hayatımızı sürdürmek zorundayız.? dedi.

Alınması gereken tedbirlerin basit ama hazırda tutulması ile yaşamı kolaylaştıracak önlemler olduğunu kaydeden Türker, özellikle çocukları doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ve olaylara psikolojik olarak hazırlanmanın getireceği kolaylıkları dile getirdi.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan ve verdiği bilgilerden dolayı Türker?e teşekkür eden Kaymakam Bünyamin Kuş, okul müdürleri ve öğretmenlerin bu konularda çocukları aydınlatarak toplumsal bilinçlenmeye katkı sunması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya ilçede resmi kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı.


Anahtar Kelimeler: