Sarılar, üniversiteye cami yaptıracak

Sarılar, üniversiteye cami yaptıracak

Sarılar, üniversiteye cami yaptıracak
Gündem 3.10.2013 18:15:00 2261 0

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi işadamı hemşehrimiz Mustafa Sarılar, babası Ethem Sarılar adına yaptıracağı caminin protokolünü imzaladı.

Üniversite Lojmanlar yerleşkesine yapılacak olan 500 kişilik cami için düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Mustafa Sarılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, C.Ü. Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kuruçay, Hidayet Çolakoğlu, Yapı İşleri Daire Başkanı Alptekin Yücel katıldı.

Mevcut cami yetmiyor

Rektör Kocacık, Sarılar`a teşekkür ederek "Kendisi üniversitemiz arazisi içinde 500 kişilik cami yapma fikrini bize açmıştı. Biz bunu sevinçle karşıladık ve kendisine bir yer tahsis ettik. Bu gün de bunun yapımı ile ilgili protokolü imzaladık. Üniversitemiz bin metrekare arazisi ve 45 bini geçen öğrenci sayısı ile oldukça geniş bir kampüs alanına sahiptir. Bir camimiz var ama ihtiyacı karşılamada yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla bugün protokolünü yaptığımız ve kısa sürede hizmete geçecek olan cami ile inşallah talepleri daha iyi karşılamış olacağız." dedi.

1 yılda tamamlanacak

Sarılar da Kocacık`a iyi dileklerinden dolayı teşekkür ederek "Yaklaşık 5 yılı aşkın bir süredir ben de Cumhuriyet Üniversitesi`nin bir parçası olarak C.Ü. Vakfı bünyesinde hizmet etmekteyim. Üniversitemizin çok çeşitli ihtiyaçlarının olduğunu çok yakinen bilen bir kişiyim. Cami ihtiyacı bunlardan sadece biridir. Biz işadamı olarak babam Ethem Sarılar adına bu camiyi yapma taahhüdünde bulunduk. İnşallah temel atıldıktan sonra çok kısa bir zaman içinde önümüzdeki yılın sonbaharına doğru teslim etmeyi planlıyoruz. Bir aksilik olmadığı sürece bu kararımızda yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.  


Anahtar Kelimeler: