Başbakanın talimatları hayata geçiyor

Başbakanın talimatları hayata geçiyor

Başbakanın talimatları hayata geçiyor
Gündem 3.10.2013 18:12:00 3488 0

Darende’ye bir ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemizde yapılmasını istediği iş ve hizmetler, hayata geçiyor. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, kentsel dönüşüm başta olmak üzere Başbakan’ın talimatlarının ardından ilgili bölge ve il müdürlerinin ilçede hummalı bir çalışma başlattığını söyledi.

Başbakanın ziyaretine ilişkin gazetecilere bir değerlendirmede bulunan Özkan; “Darende, tarihi bir gün yaşadı, ilçemiz ilk defa bir Başbakanı ağırladı. Başbakan’ımıza ziyaretinde 7 bakanımız da eşlik etti.” dedi.

Muhteşem kalabalıklı açılış

Ziyaretinden dolayı Başbakan Erdoğan başta olmak üzere bakanlara teşekkür eden Özkan, beldeler, köyler, Gürün, Elbistan ve çevredeki diğer yerlerden gelen vatandaşların oluşturduğu “muhteşem bir kalabalık” ile toplu açılış törenlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

“Coşkulu bir kalabalık ile karşılanması Başbakan’ımızı mutlu etti ve Darende’den memnun ayrıldı.” ifadelerini kullanan Özkan, ziyareti sırasında Başbakan’a ilçede eksik olan iş ve hizmetlerle ilgili bilgiler verip, dosyalar sunulduğunu kaydetti.

Taleplere olumlu yanıt

Başbakan’ın talimat verdiği hizmetlerin yerine getirilmesi için büyük bir gayret olduğunu ifade eden Özkan; “Yılda 500 binin üzerinde turist gelen ilçemizde kentsel dönüşümün yapılması şarttı. Darende’de 2010 yılında belediye olarak başlattığımız imkansızlık nedeniyle hayata geçiremediğimiz kentsel dönüşümle ilgili hayalimiz Başbakan’ımızın sayesinde gerçekleşiyor. Darende’nin en önemli sorunlarından biri olan çarpık yapılaşmayı önlemiş olacağız. Başbakan’ımızdan yeni bir Hükümet Konağı yapılması, Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nun yurt eksiğinin giderilmesi, Gökpınar Sulama Projesi ile Yeniköy arazisinin ve Domalan mevkisindeki 52 bin dekar alanın sulu tarıma açılmasını, Elbistan yolunun yeni bir güzergahla standartlarının yükseltilmesini, Güreş alanı ve spor sahamızın kapsamlı bir düzenleme ve yenileme çalışması ile daha güzel hale getirilmesini istedik. Taleplerimizin tamamına olumlu yanıt veren Başbakan’ımız ayrıca bir hayırseverle görüşerek ilçemize yeni bir İmam Hatip Lisesi ve yurdunun yapılmasının sözünü aldı” diye konuştu.

Ziyareti taçlandıran temas

Başbakan’ın Darende’deki temaslarını Somuncu Baba Külliyesi ve Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret ederek taçlandırdığını dile getiren Özkan, “Başbakan’ımız, illere ayırdığı zaman kadar Darende’mize ilgi göstermiş, ilçemize ve insanlara duyduğu sevgiyi kendisini görmek, selamlamak, derdini anlatmak için bekleyen herkesle alakadar olarak göstermiştir.” şeklinde konuştu.

Özkan ayrıca Başbakanın ziyareti öncesindeki hazırlıklar ve temasları sırasında hizmet ederek gece gündüz demeden çalışan herkese teşekkür borçlu olduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: