Gaziler Günü törenle kutlandı

Gaziler Günü törenle kutlandı

Gaziler Günü törenle kutlandı
Gündem 19.09.2013 13:58:00 2404 0

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Darende’de bir tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulan törene Kıbrıs Gazileri ve şehit aileleri de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Jandarma Başçavuş Nadir Ceylan Türk tarihinde şehitlik ve gaziliğin bir onur olduğunu, her Türk’ün de bu onura kavuşmak, vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaştığını söyledi.

Ceylan; “Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız” dedi.

Vatan kutsal bir emanet

Günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert’te kan dökülerek vatan olan toprakların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından kutsal bir emanet olarak korunacağını dile getirdi.

Mert; “Şehitler ve gaziler sergilediği kahramanlıkla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı olmuştur. Şehit ve gaziler Türk toplumunun ortak değerleridir.” diye konuştu.

Gençlere rehber olacaklar

Kaymakam Bünyamin Kuş da törenin sonunda gazilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Kuş, gazilerin toplumsal hayatta her zaman baş tacı edilerek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirmenin her vatandaşın görevi olduğunu hatırlatarak “Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakârlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol ile resmi kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile askerler katıldı.

Törene katılanların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından gaziler ve şehit yakınlarına yemek ikram edildi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2629


Anahtar Kelimeler: