35 yılın özlemini giderdiler

35 yılın özlemini giderdiler

35 yılın özlemini giderdiler
Gündem 16.09.2013 12:39:00 2719 0

Darende Lisesi’nden 1977-1978 döneminde mezun olanlar aradan geçen 35 yılın ardından öğretmenleri ve arkadaşlarıyla hasret giderdi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen buluşma Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’in ev sahipliğinde Hasbahçe’de gerçekleşti.

Dönemin okul müdürü Veli Gürbüz ve Beden Eğitim Öğretmeni Temel Sucu’nun da katıldığı buluşmada bazı mezunlar yıllar sonra arkadaşlarıyla ilk defa bir araya geldiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl ilki başlatılan buluşmayı duyarak bu yılki programa katıldıklarını belirtenler ise sıra arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Eski günleri yaşadılar

Aradan geçen yılların ardından hatıraların yeniden canlandığı buluşmada, kendilerini tanıtarak bu gün nerede ve ne işle meşgul olduklarını belirtenler, organizasyona ev sahipliği yapan Hamidettin Ateş’e teşekkür etti.

Somuncu Baba Külliyesi’ni gezen grup daha sonra okula geçerek hatıralarını yadetti. Mezunlar sınıf ve sıra arkadaşları ile yeniden eski günleri yaşadı.

Öğretmenin gözyaşları

Beden Eğitim Öğretmeni Temel Sucu okul ziyareti sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Yıllar sonra öğrencileri ile yeniden bir araya gelmenin sevincini yaşadığını belirten Sucu; “Önümüzdeki yıl nasip olursa diğer öğretmenlerimizden hayatta olanları da getireceğim, düdüğümle burada olup hatıraları sizlerle yadetmeye çalışacağım.” dedi.

Hamidettin Ateş’e arkadaşlarını ve kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür eden Sucu; “Lider ve önder kişiliğinizle geçmişte sizinle aynı okulu, aynı sınıfı ve sıraları paylaşanları unutmayarak güzel bir vefa örneği gösterdiniz. Size yakışanı fazlasıyla yaptınız, sizinle gurur duymaktayız.” diye konuştu.

Gurur kaynağı hizmet adamı

Eski Okul Müdürü Veli Gürbüz da geçmişte farklı görüşe sahip olup karşı karşıya gelse de bugün öğrencilerini bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, toplantıyı düzenleyenlere teşekkürlerini bildirdi. Gürbüz; “Bugün bir arada olmamızı sağlayan, babasından aldığı hizmet bayrağını daha ileriye taşıyan Hamidettin Ateş hepimizi mutlu etmiştir. Güzel hizmetleriyle örnek çalışmalar yaparak gurur kaynağımız olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Mezunlar aldıkları ortak görüşle bir dahaki buluşmada Darende’nin ağaçlandırılması için orman alanı oluşturmayı ve gelecek nesillere güzel eserler bırakacak projeler üretmeyi kararlaştırdı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2619


Anahtar Kelimeler: