“İddialar asılsız, kovulma diye bir şey yok”

“İddialar asılsız, kovulma diye bir şey yok”

“İddialar asılsız, kovulma diye bir şey yok”
Gündem 16.09.2013 12:31:00 2077 0

Darende’nin Günpınar Köyündeki bir restorandan kovulduklarını iddia eden aileyle ilgili konunun basına yansıması üzerine tesis sahibi açıklamalarda bulunarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İşletmeci Fatih Güneş, kalabalık bir grupla gelen ailenin daha önceden başkalarına rezerve edilen yere oturduğunu, kalkmaları için rica ettiklerinde olay çıkardıklarını ve tartışma üzerine jandarmanın gelmesiyle “Biz aleviyiz diye mi dışlıyorlar” dediklerini iddia etti.

Başkasına rezerve olan yere geçtiler

Yaşanan olayı anlatan Güneş bayramın üçüncü günü 15 kişilik bir grubun piknik yapmak amacıyla tesislerine geldiğini, çalışanlarının grubu piknik alanına yerleştirdiğini ve grubun daha sonra piknik alanını beğenmeyip önceden rezerve edilen başka bir yere geçtiğini ifade etti. Geçtikleri yer önceden başkasına söz verildiğinden o yerden kalkıp uygun başka bir yere geçmelerini istediklerini kaydeden Güneş; “İşçilerime hakaret etmişler, çalışanlar durumu bana anlatınca konuyu öğrenmek için yanlarına gittim.” dedi.

Hem suçlu hem güçlü

O yerin 3 gün önceden başka birine rezerve edildiğini anlattığını belirten Güneş; “‘Lütfen buradan kalkar mısınız’ diye rica ettim. Bunun üzerine onlar bana hakaret ettiler. ‘Biz buradan kalkmayız, burayı yıkarız, sen bizi nasıl buradan kaldırırsın, sen kimsin’ diye bana hakarette bulundular ve üstüme yürüdüler. Jandarmayı aradım ve gelen bir grubun yerimizi işgal ettiğini bildirdim.” diye konuştu.

“Biz aleviyiz diye mi” dediler

Güneş, Jandarma geldikten sonra ailenin; “Burada çok sayıda insan oturuyor onlara ses çıkarmıyorlar bizi kaldırıyorlar. Biz aleviyiz diye mi dışlıyorlar” dediklerini dile getirerek; “Sizin alevi olduğunuz alnınızda mı yazılı, alevisi de sünnisi de herkes bir, dedim” şeklinde konuştu. Güneş, şahsın iddia ettiği gibi kolundaki Zülfikar dövmesini görmediğini ve o işaretin de alevilikle ilgisi olduğunu bilmediğini kaydetti.

Tesis CHP kökenli ailenin

Güneş, kendisinin CHP kökenli aile içerisinden yetişen bir fert olduğunu ve bugüne kadar hiçbir insanı mezhebinden dolayı dışlamadığını, ailenin açıklaması ile basına yansıyan konunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kovulma iddialarının basına yansıması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Darende’ye geldi.

İnandırıcı gelmeyen iddia

CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu ile olay duyulduktan sonra girişimlerde bulunduklarını dile getiren Ağbaba Darende’de şimdiye kadar böyle bir sorun yaşanmadığını iddianın asılsız olduğuna inandığını belirterek; “Darende’de böyle bir olayın olması pek de inandırıcı gelmiyor.” şeklinde konuştu.

Ağbaba; “Hakkında iddialarda bulunulan işletmenin sahibiyle ilçe başkanımız görüştü ben de görüşeceğim. Kovulduğunu iddia eden aile ile de görüşeceğim. Bu konuda gereken açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız. Darende için Malatya için böyle şeylerin çıkması bizim açımızdan olumlu değil. Ama olayın tüm detaylarına kadar ciddiyetle araştıracağım.” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar böyle bir şey olmadı”

Mekan sahibi Fatih Güneş’in babası Cemal Güneş’in partilerinin Darende ilçe yönetiminde yer aldığını söyleyen CHP Darende İlçe Başkanı M. Sinan Sunguroğlu ise, parti olarak ilçeye gelen misafirlerini de bu mekanda ağırladıklarını ve bugüne kadar böyle bir olaya asla rastlamadıklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler: