Gürün, artık Tohma’yı kirletmiyor

Gürün, artık Tohma’yı kirletmiyor

Gürün, artık Tohma’yı kirletmiyor
Gündem 16.09.2013 12:15:00 1735 0

Gürün Belediyesi arıtma tesisini faaliyete geçirerek Tohma Çayı’nı çevresel atıklardan temizledi. Arıtma tesisi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, törende yaptığı konuşmada öz kaynakları ile kanalizasyon sistemini tamamladıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İlbank’tan sağlanan hibe ve kredilerle arıtma tesisini kurmayı başardıklarını söyledi.

Aktaş, Gürün’ün geleceğe yönelik uzun süreli ihtiyacını karşılayacak olan sistemin devreye girmesi ile Tohma Çayı’na herhangi bir atık bırakılmadığını belirtti. 

Alabalıklar ortaya çıktı

Bakan Yılmaz’da konuşmasında “Bugün hem Suçatı hem de Darende`deki kardeşlerimize diyoruz ki, Gürün`den gelen su artık temiz akıyor. Yıllar önce bizim çocukluğumuzda bu sularda alabalık vardı, kirlettik alabalık kayboldu, sazana döndü, şimdi tekrar temizledik alabalıklar da ortaya çıktı.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Aktaş`a teşekkür eden Yılmaz; "Bir projeyi çıkartabilmek yapabilmek kolay değil, önce projesini yapacaksınız, sonra da takipçisi olacaksınız bu önemli bir başarıdır.” diye konuştu.

Suların temiz tutulması gerektiğini vurgulayan Yılmaz; “Şimdi artık doğaya Gürün`den negatif bir etki bırakılmıyor. Her yer balıklarla da dolmuş, inşallah Gürün bundan sonra daha da güzel olacak.” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: