‘Darende’de Ticari Hayat’ kitaplaştı

‘Darende’de Ticari Hayat’ kitaplaştı

‘Darende’de Ticari Hayat’ kitaplaştı
Kültür-Sanat 16.09.2013 12:14:00 11911 0

Darende Kaymakamlığı, yetiştirdiği ünlü işadamları ve ticari dehaya sahip hemşehrilerimizin hayat hikayeleri ile başarı sırlarını bir kitapta topladı. Kitapta Darende Esnaf Kefaalet Kooperatifi’nin 1965-1997 yılları arasındaki ortaklık kayıt defterindeki bine yakın kişinin fotoğrafı da yayınlandı.

Kitaba bir takdim yazan Kaymakam Mehmet Aktaş, Darende’nin köklü tarihi, inanç ve doğa turizmindeki konumunun yanı sıra bölgesinde yetiştirdiği ilim, devlet ve ticaret erbabı ile yüksek bir beşeri sermayeye sahip olduğunu belirtti.

Ticari dehanın sırları

Darendeli olmanın girişimcilik, çalışkanlık ve ticaretin dallarından birisinde temelden başlayarak zirveye tırmanmak olduğunu kaydeden Aktaş; “Darendeli tüccar ve sanatkarların günümüzde kendi alanında başarılı işadamlarının yaşadıkları tecrübeler, hikayeler, çektikleri çile ve zorluklar yazılı bir kaynağa dönüştürülen bu kitapta bir araya getirilerek gelecek kuşaklara aktarılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Aktaş, somut olmayan kültürel mirasın korunmasını amaçlayan çalışma ile Darende’de geçmişten günümüze meslekler, erbapları ve anılarının derlendiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: