Trafo yangını korkuttu

Trafo yangını korkuttu

Trafo yangını korkuttu
Gündem 16.09.2013 11:28:00 1831 0

Darende`de elektrik trafosunda patlama sonrası yangın çıktı.

Darende ve bölgedeki beldelerin elektriğini sağlayan TEAŞ İletim Tesisi ve İşletme Gurup Müdürlüğü Trafo Merkezinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Zaviye Mahallesindeki trafoda belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlama oldu. Alevlerle birlikte trafodan yükselen siyah dumanlar ilçenin her yerinden gözüktü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Belediye Başkanı İsa Özkan, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yapılan soğutma çalışmasının ardından 1.5 saat sonra yedek trafo devreye alınarak bölgeye yeniden elektrik verildi.

Trafonun yeri değişmeli

Yangının ardından yaşanılan tehlikeye dikkat çeken Zaviye Mahallesi Muhtarı Celalettin Ateş, yerleşim alanlarının arasında kalan trafonun yeni bir yere taşınması gerektiğini söyledi.

Ateş, kurulduğu dönemin ardından trafonun etrafına çok sayıda ev yapıldığını ve o bölgede yaşayan insanların büyük bir risk altında olduğunu belirtti. Ateş; ?Yüksek gerilim hattının etkisi, olası riskler ve mahallenin ortasında kalmasından dolayı trafonun yeni bir yere ve daha teknolojik şekilde yapılması herkes için kaçınılmaz olmuştur. İnsanların hayatları hiçe sayılamaz, riskleri ve trafonun durumu göz önünde tutularak yerinin değiştirilmesi en doğru karar olacaktır? dedi.

Mahalle halkı tepkili

Trafonun bulunduğu yerden kaldırılması konusunda mahalle halkının da ortak görüşe sahip olduğunu ifade eden Ateş, seslerini duyurmak için vatandaşların eylem yapmayı dahi düşündüğünü sözlerine ekledi.

 


Anahtar Kelimeler: