Orhan Ormancı MHP´den aday adaylık başvurusunu yaptı

Orhan Ormancı MHP`den aday adaylık başvurusunu yaptı

Orhan Ormancı MHP´den aday adaylık başvurusunu yaptı
26.08.2013 14:14:00 4811 0

Darende’de iki dönem belediye meclis üyeliği yapan Orhan Ormancı, Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday adayı oldu.

Ormancı’ya destek olmak için çok sayıda vatandaş MHP Darende ilçe binasına geldi. MHP İl Başkanı Arif Yıldız ve İlçe Başkanı Hasan Şentürk’e başvurusunu teslim eden Ormancı, yaptığı açıklamada Darendelilerin hassasiyet ve beklentilerini bilen birisi olarak, iki dönem belediye meclis üyeliği görevlerinde bulunması nedeniyle de belediyeciliğin ve ilçenin beklentilerine hakim olduğunu kaydetti.

Standart hizmeti bile alamadı

Darende’nin gereken ilgi ve hizmeti göremediğini belirten Ormancı; “Kuvvetli iktidarların hiçbir döneminde standart hükümet hizmetini bile alamamış, hak ettiği yere ve konuma gelememiştir.” dedi.

“İlçenin içler acısı hali”nin kendini üzdüğünü ifade eden Ormancı; “Darendeli acı tecrübelerle şunu bir kez daha görmüştür ki belediyenin iktidar veya muhalefet partisinde olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Kişisel gayret ve beceri olmazsa iktidar partisinin zerre kadar getirisi olmuyor. İçinde memleket ve hemşehri sevgisi olmayan kişiler bu memlekete hizmet edemez ve bizleri anlayamaz.” diye konuştu.

Tüm ilçeyi kucaklayacak hareket

Malatya’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile Darende Belediyesi’nin sorumluluğun artacağına dikkat çeken Ormancı; “Kasaba, köy ve mahalleleriyle, şehirli, köylü, siyasi ve etnik ayrımcılık yapmadan tüm ilçeyi kucaklayarak, daha yapıcı, birleştirici bir rol üstlenerek ilçemizi daha müreffeh, huzurlu günlere taşıyabilmek adına tecrübe, birikim ve imkânlarımla Darende’mizin hizmetine koşacağım.” ifadelerini kullandı.

Halktan kopuk, kendi başına buyruk ve ben bilirim mantığı ile hareket etmenin ilçeye zarar verdiğinin görüldüğünü dile getiren Ormancı, herkes tarafından çok net olarak fark edilen bu hataya düşmeyeceğini söyledi.

Aday kararını vatandaş verecek

Arif Yıldız da yaptığı konuşmada yerel seçimleri önemsediklerini belirtti. Yıldız; “Vatandaş kimi isterse onu aday göstereceğiz. Kararı bizler değil, yereldeki vatandaşlar verecek. Herkesi bu işe dahil ederek adaylarımızı belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yıldız, bir süre önce Darende Belediye Başkanlığı için müracaatta bulunan Lütfü Gültekin ve Orhan Ormancı ile fotoğraf çektirdi.

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2598


Anahtar Kelimeler: