Darende´de bayram coşkusu

Darende`de bayram coşkusu

Darende´de bayram coşkusu
Gündem 8.08.2013 09:50:00 3670 0

Darende’de vatandaşlar bayram namazını kılmak için bölgenin en büyük camisinin bulunduğu Somuncu Baba Külliyesi’ne akın etti. Erken saatlerden itibaren Somuncu Baba adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerinin türbesinin bulunduğu külliyeye gelen vatandaşlar 5 bin kişilik camiyi doldurdu.

Namazda okuna hutbede bayramlaşmanın önemi, kardeşlik ve paylaşma vurgusu yapılırken Suriye ve Mısır’da yaşanan olayların dinmesi içinde dua edildi.

Sakal-ı şerif ziyarete açıldı

Namazın ardından camideki Hazreti Muhammed (s.a.v)’e ait sakal-ı şerif ziyarete açıldı. Vatandaşlar cami İmam Hatibi Hamidettin Ateş’in ziyarete açtığı sakal-ı şerifin önünden sıra ile geçti. Tekbirler ve salavatı şerifeler okunarak yapılan ziyarete cemaat yoğun ilgi gösterdi.

Külliye avlusunda yemek ikramı

Çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın da katıldığı bayram namazını Somuncu Baba türbesinin bulunduğu külliyede idrak etmek isteyenlere cami çıkışında Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yemek ikram edildi. Vatandaşlar külliye avlusuna serilen yer sofrasında ikram edilen yemekleri yedi.

Birbirleriyle bayramlaşanlar Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin türbesini ziyaret ettikten sonra külliyeden ayrıldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2577

 

Kadir Gecesi bereketi

Ramazan’ın bereketinin Darende’ye yansımasıyla, on bine yakın vatandaş bin aydan daha hayırlı bir gece olarak bilinen Kadir Gecesi’ni Somuncu Baba Külliyesi’nde idrak etti.

Hulûsi Efendi Vakfı tarafında külliye avlusunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişiye iftar ikramında bulunurken, yoğunluk nedeniyle Somuncu Baba ve civarındaki tüm alanlar doldu.

Gecenin coşkusunu yaşadılar

İftarın ardından vatandaşlar külliye avlusunda televizyonların ortak yayınladığı “Somuncu Baba Külliyesinden Kadir Gecesi” programını takip etti. Konuşmacıları dinleyen vatandaşlar, okunan ilahilere eşlik ederek, coşkuya ortak oldu. Gecenin bereketinden istifade etmek isteyenler Somuncu Baba Hazretleri ve Hulûsi Efendi’nin türbelerini ziyaret edip, namaz kıldı.

Sakal-ı şerif ziyareti

Teravih namazını hatimle kılan vatandaşlar, daha sonra sakal-ı şerif ziyaretinde bulundu. Camiyi dolduran binlerce vatandaş, hafızların okuduğu salavatlar eşliğinde Hazreti Muhammed (s.a.v)’in sakal-ı şerifinin önünden geçerek selamlama fırsatını yakaladı. Sabaha kadar açık tutulan türbe ve camide Kadir Gecesi’ni idrak edenler, manevi atmosferi ile ilgi odağı olan külliyede zamanlarını değerlendirme fırsatı buldu.

 


Anahtar Kelimeler: