Markaların patronları hayran kaldı

Markaların patronları hayran kaldı

Markaların patronları hayran kaldı
Gündem 6.08.2013 19:12:00 4142 0

Aralarında Gülaylar Kuyumculuk, Hisar, Çetinkaya Mağazaları, Derby, Tokai gibi ünlü markaların sahibi olan işadamları Darende’yi ziyaret etti. Malatyalı işadamı Nüvit Karagözlü’nün misafiri olarak Darende’ye gelen konuklar, Somuncu Baba Külliyesi ile Hulûsi Efendi Vakfı’nın çalışmalarına hayran kaldıklarını bildirdi.

İlçemizdeki tarihi, dini ve doğal mekanları gezen grup, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüştü. İşadamı Mehmet Gülay görüşmede vakfın hizmet ve çalışmaları ile Darende’yi her yönüyle örnek alınacak bir merkeze dönüştürdüğünü söyledi. Gülay; “İlk defa geldiğim Darende’ye hayran kaldım. Özellikle Somuncu Baba Külliyesi çok etkileyici, tarih, maneviyat ve birçok güzellik bir arada.” dedi.

Cami tuvaletinin örneği yok

Mermer sanayisinin duayenlerinden Ali Kütük de her gelişinde büyük değişimler gördüğü Darende’ye vakfın değer kattığını ifade ederek; “Medeniyet temizlikten başlar, ömrümde buradaki kadar güzel, kullanışlı bir cami tuvaleti görmedim. Tüm detayları ile harika ve örnek bir yer olmuş. Mermer sektöründe olduğumdan yakından inceledim, tam anlamıyla kusursuz ve harika bir çalışma ortaya koymuşsunuz.” diye konuştu.

Hasan Hüseyin Yavuz ise Darende’ye gelen herkesin kendi, düşünce, zevk ve yaşam biçiminden bir şeyler bulduğunu dile getirerek; “Maneviyat, tarih, sanat, koleksiyon, spor, damak zevkinin zirvesi burada. Vakfınız hizmetleriyle buraya bir ahenk katıyor.” şeklinde konuştu.

İnsana değer verilen anlayış

Hisar Çatal Kaşık’ın sahibi Ayhan Erdoğan da maneviyatı ile insanlığı aydınlatan Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin Darende’de yaşamış olmalarının yöre halkı için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Erdoğan; “Sadece büyük zatların türbelerini ziyaret için dahi buraya mutlaka uğranılması gerekir. Örnek nitelikte insana değer veren bir anlayışla güzel çalışmalar yapılmış” dedi.

Misafirlerine Darende’yi tanıtmaktan büyük bir keyif aldığını kaydeden Karagözlü ise; “Malatyamızın yüzakı olan bu güzel mekan, vakıf ve sizler hepimizin en önemli değerisiniz. Birçok yeri grup halinde geziyoruz ancak burası herkese çok farklı geldi. Güzel hizmetler karşısında bizler de elimizden geldiğince buraya katkı sunmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

İşadamlarından destek sözü

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren H. Hamidettin Ateş de ticari alanda çeşitli başarılara imza atan işadamlarının Darende’deki güzelliklere şahit olmasının kendisini sevindirdiğini kaydetti. Ateş, “insana hizmet” odaklı anlayışla çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, gördüğü güzellikler karşısında yardımseverlik duygusuyla çalışmalara katkı sunacak işadamlarına Darende’ye destek olma adına yapacakları girişime teşekkür etti. Ateş yapılacak yardımın sosyal bir alanda topluma önemli bir hizmet olarak döneceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: