Gizli hayırseverden sağlık yatırımı

Gizli hayırseverden sağlık yatırımı

Gizli hayırseverden sağlık yatırımı
Gündem 6.08.2013 19:10:00 3175 0

Darende’ye bağlı Balaban beldesine isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından Aile Sağlığı Merkezi yaptırılacak.

Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, Darende’nin çok sayıda köy ve beldesinin ortak noktası olan, Malatya-Kayseri karayolu güzergahı üzerindeki Balaban’a bir hayırsever tarafından Aile Sağlığı Merkezi binası yapılacağını söyledi.

Sağlık imkanları artacak

Toplam bin metrekare kapalı alanı olacak 3 katlı binada Aile Sağlığı Merkezi hizmetlerinin yanı sıra 112 Acil Servis İstasyonu ve çalışanlar için lojmanlar bulunacağını belirten Kılıçer; “1965 yılında yapılan sağlık ocağımız işlevini kaybetmişti. 3 doktor 10 bin nüfusa bakıyordu, yeni yapılacak binada daha güzel sağlık imkanları sunulacak.” dedi.

Belediye tarafından eski sağlık ocağı binasının yıkıldığını yanındaki lojmanların da kısa bir süre içerisinde kaldırılarak inşaata başlanılacağını ifade eden Kılıçer; “Bir milyon liraya malolması planlanan tesis, bu yıl sonunda inşallah hizmete geçecektir.” diye konuştu.

İnşaat hemen tamamlanacak

Gerekli protokol ve resmi işlemlerin tamamlanarak, projenin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını kaydeden Kılıçer ayrıca yıkılan sağlık ocağında sunulan sağlık hizmetlerinin geçici süre ile Kadın Eğitim Merkezi binasında verildiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: