Serhat, Bilkent Elektronik’i tercih etti

Serhat, Bilkent Elektronik’i tercih etti

Serhat, Bilkent Elektronik’i tercih etti
Gündem 6.08.2013 19:00:00 4056 0

Özel Birgül İlköğretim Okulu’nu, ardından Ankara Fen Lisesi’ni bitirip, bu yılki Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda da Türkiye 89.’su olan Darendeli Serhat Erdoğan, ilk sıradaki tercihi olan Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni kazanarak başarısını taçlandırdı.

Darende’de kırtasiyecilik yapan Mehmet Erdoğan’ın oğlu olan Serhat, başarısıyla ailesi ve hemşehrilerimize ayrı bir gurur yaşattı. İlk tercihi olan Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nde okumayı çok istediğini belirten Erdoğan, yetişmesinde emeği olan öğretmenleri ve ailesine teşekkür etti.

LYS sonuçlarına göre Ayşenur Karakaya da 2 yıl önce kendisi gibi Darende birincisi olan ağabeyinin okuduğu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Sınav sonuçlarına göre Darende’nin en başarılı okulu bu yıl mezun ettiği 61 öğrenciden 43’ü çeşitli üniversiteleri kazanan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Okuldaki öğrencilerden 3’ü Hukuk, 5’i Mühendislik, 1’i Mimarlık, 25’i Eğitim Fakültesi, 1’i İşletme, 1’i Fen Edebiyat, 2’si Hemşirelik, 1’i Sağlık Kurumları Yöneticiliği, 2’si Sağlık Meslek Yüksek Okulunu kazanarak yüzde 70 başarı gösterdi. Özel Birgül Anadolu Lisesi’nden mezun olup bu yıl LYS sonuçlarına göre tercih yapan 8 öğrenci de aralarında mühendislik fakülteleri gibi önemli bölümleri kazandı. 


Anahtar Kelimeler: