“Yol çalışmaları hız kesmiyor”

“Yol çalışmaları hız kesmiyor”

“Yol çalışmaları hız kesmiyor”
Gündem 17.01.2009 18:35:00 1573 0

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, başlatmış oldukları yol genişletme, güzergâh düzenleme ve menfez yapma gibi çalışmaları hız kesmeden yürüttüklerini söyledi.

Mahallelere yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Memduh Önal, yaptığı açıklamada Hacılar Mahallesine giden yolla, Beybağı, Kılıçbağı, Mehmetpaşa, Sayfiye ve Nadir Mahallelerinin kullandığı grup yolunda ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Hacılar yolunun alt yapısı hazır

Önal açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Hacılar Mahallemize giden yol güzergâhındaki 7 kilometrelik alanda önemli bir düzenleme yaptık. Yolda dolgu ve genişletme gibi alt yapı çalışmaları yaparak yolun gelecekte asfalt veya parke kaplanması için zemininde olması gereken düzenlemeleri tamamladık. Bu alanda 40 kamyonla 600 metreküplük bir dolgu ve yol malzemesini sererek yolu düzenli hale getirdik. Serme ve sıkıştırma işlemi yaptığımız yerlerde dolguyla beraber düzenlenen yerler çamur olmaktan kurtarıldı. Gelecekte parke veya asfalt kaplanacak olduğu zaman yolun alt yapısı hazır hale getirildi” dedi.

Grup yolunda düzenleme

Beybağı, Kılıçbağı, Mehmetpaşa, Sayfiye ve Nadir Mahallelerinin kullandığı grup yolunda yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Önal; “Kılıçbağında sel gelme olasılığı ve geçmişte yaşanan olaylar göz önünde tutularak 3 tane büyük menfez yapıldı. Yaklaşık 20 bin YTL’ye mâlolan menfezlerle bu alanlardaki sıkıntı tamamen giderilmiş oldu. Ayrıca yine bu bölgede yol genişletme çalışmasını da sürdürdük. Yer yer 4 metre yüksekliğinde dolgu yaparak güzergâhta önemli çalışmalar yaptığımız yolun genişliği 7 metre standardına çıkarıldı. Yol kenarındaki şevler de temizlenerek ve düzenlenerek yol elverişli ve de kullanılır hale getirildi. Çok sayıda vatandaşımızın kullandığı ve özellikle ‘yaylacı’ diye tabir ettiğimiz hemşehrilerimizin ikamet alanı olan bu yerlerin de yol sorunları alt yapı anlamında çözüldü. İnşallah bu yerler parke ile kaplandığında çok güzel bir hale gelecektir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: