Darende´de Bir İlk

Darende`de Bir İlk

Darende´de Bir İlk
Eğitim 11.08.2007 22:43:00 7161 0

İl merkezine uzak olması nedeniyle ilçemizdeki başarılı öğrencilerin daha iyi bir eğitim ortamında yetişmelerini sağlamak amacıyla eski yüksekokul binasını yerine Milli Eğitim Bakanlığının 317 sayılı oluruyla Anadolu Lisesi açılıyor.

Bina 6 yıldır kullanılmamasından kaynaklanan eksiklerinin tamamlanmasıyla 2007/2008 öğretim dönenime hazır. Bu yıl yerleştirme formlarına da giren Darende Anadolu Lisesi 60 kişilik iki sınıftan oluşacak. Tadilatı ve tamiratı ilçe Kaymakam Vural Karagül’ün destekleriyle tamamlandı.

Anadolu Lisesine kurucu müdür olarak atandı. Başarılı bir eğitimci olan Ramazan Yıldız, tüm bilgi birikimi ile her şeyin en iyisine layık olan Darende halkına hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyor. Okulu eğitime hazırlamak için bütün su ve kalorifer tesisatı ile elektrik tesisatı elden geçirilmesi, binanın tamamının iç kısımlarla birlikte boyanması, idari odaların ve sınıfların tefrişatının tamamı yapılarak eğitim sezonuna hazır hale getiriliyor. Bir okulu eğitim ortamına hazırlamanın tatlı bir telaş olduğunu söyleyen Kurucu Müdür Ramazan Yıldız, "Bütün bu zorlukları ancak buradan çıkacak nitelikli öğrenciler ile unutulacağını biliyoruz. Eğitim hemen alınacak bir sonuç değildir. Çin atasözü şöyle der; "Bir yılını düşünüyorsan buğday yetiştir, On yılını düşünüyorsan ağaç, ama yüzyılını düşünüyorsan, insan yetiştir, eğitime destek çık" der. Genel Lise eğitiminin %65–70 olduğu bir ortamda, bunu %25–30 oranına çekmeyi Milli Eğitim temel politikası yapmıştır. Gelişmiş batı ülkelerinde bu oranlar her zaman sabit ve dengesini korumuştur" dedi.

1996 yılından beridir ilçemizde çeşitli okullarda görev yapan ve başarılarıyla her zaman isminden söz ettiren Yıldız; Milli Eğitim Bakanlığının her geçen zaman için attığı adımlarla eğitimin geleceği için hep umut ışığı olduğunu söyledi.

Açılacak okulun Darende’deki eğitim kalitesini yükselteceğini söyleyen Ramazn Yıldız; "Darende’ye açılan Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alacak, bu da akademik eğitim yapacak öğrencilere bir kalite ve sınırlama getirecektir. Geleceğimizi şekillendirecek kasiyer, çaycı, tezgâhtar, şoför, teknisyen, rehberlikçi, doktor, iş adamı öğretmen, akdemiysen, ziraatçı, reklâmcı, diş ilişkiler uzmanı, gazeteci, siyasetçiler buradan yetişecektir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısı bir anlamda, öğrenciyi meslek liselerine yönelterek çözüm yolu bulmuş olacağız. Sanayici ve iş adamlarımız, nitelikli ara eleman bulmada çektiği sıkıntı ve karşılaştıkları zorlukları sürekli gündeme getiriyorlar. "Ne iş olsa yaparım abi" felsefesi çaresizliğin ve beceriksizliğin başka bir adı olsa gerek. Hedeflerini belirlemiş, yaptığı işin maddi ve manevi doyum noktalarını iyi tahlil etmiş bir eğitim kadrosu bütün yaşanan bu açmazları kısa zamanda çözecektir" dedi.


Anahtar Kelimeler: