Somuncu Baba Derneği atakta

Somuncu Baba Derneği atakta

Somuncu Baba Derneği atakta
Gündem 6.08.2013 18:49:00 3486 0

Merkezi İstanbul’da bulunan Somuncu Baba Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılan yardımlarda Hulûsi Efendi Vakfı ile işbirliği yapacak.

Darendeli gençlerin de yönetiminde görev aldığı derneğin idarecileri, Somuncu Baba’nın ilçemizdeki türbesini ziyaret ederek, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le görüşüp fikir alış verişinde bulundu. Ateş’le Somuncu Baba Külliyesi’ndeki iftar sofrasında bir araya gelen dernek yönetimi, amaç ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Somuncu Baba’nın ismi yayılsın

Dernek Başkanı Avukat Mehmet Koçak, Osmanlı coğrafyasını etkileyen hizmet ve çalışmaların yanı sıra örnek nitelikte öğrenciler yetiştiren Somuncu Baba Hazretlerinin ismini daha geniş kitlelere yaymak istediklerini kaydetti.

Derneğin yurtiçi ve yurtdışında sosyal alanlarda faaliyetlerine başladığı bilgisini veren Koçak; “Dernek olarak Darende’yi oldukça önemsiyoruz. Çünkü Somuncu Baba’nın hem kabri, hem de neslinden gelen siz büyüklerimiz burada yaşıyorsunuz. İnsanlığa ışık tutan örnek çalışma ve hizmetlerinizle vakfınızı model olarak görüyoruz.” dedi.

Diyaloglar avantaj olacak

Eğitim, kültür ve sosyal alanlarda toplumun ihtiyaç duyduğu yardımlaşmaya katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizen Koçak; “Vakfınızla iş ve fikir birliği yapmak, gerek yardımların ulaştırılmasında gerekse ihtiyaçlılara kurulacak diyaloglarda büyük avantajlar sağlayacaktır” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de özellikle genç yöneticileri bulunan ve Somuncu Baba’nın adını taşıyan bir sivil toplum kuruluşunun topluma hizmet etmek için güzel bir yolda ilerlemesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

İlk koordine 3 ülkede

Yardımlaşmanın insanlar arasında kaynaşma, sevgi ve beraberliği sağladığına vurgu yapan Ateş, dernek yönetimini kutladı. Ateş, vakfın faaliyetlerinde dernekle işbirliği yapılmasını uygun gördüklerini ifade ederek, ilk etapta Bosna Hersek, Ürdün ve Hindistan’da ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak yardımların beraber koordine edilmesini istedi.

Ziyarette Koçak tarafından, Ateş’e üzerinde Felak ve Nas sureleri bulunan el işi bir tablo hediye edildi. İftar ikramının ardından dernek yöneticileri, Somuncu Baba’nın türbesini ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: