Yemek pişiremeyen yaşlı ve ihtiyaçlılara Ramazan desteği

Yemek pişiremeyen yaşlı ve ihtiyaçlılara Ramazan desteği

Yemek pişiremeyen yaşlı ve ihtiyaçlılara Ramazan desteği
Gündem 6.08.2013 18:47:00 2264 0

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derece ihtiyaçlı ailelere iftar saatinde sıcak yemek servisi yapılıyor.

Eğitim, sağlık ve sosyal alanda hizmetler üreterek toplumun ihtiyaç duyduğu çok sayıda faaliyete katkı sunan vakfın Genel Müdürü Resul Kesenceli Ramazan ayında gerçekleştirmeye başladıkları yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Paylaşma duygusu pekiştiriliyor

Kesenceli, hayırseverlerin yaptığı yardımlarla oluşturulan mali havuzda sıcak yemek, iftar, yardım kolisi gibi türlerde ihtiyaçlılara ulaştırılarak Ramazan ayının ruhuna uygun olarak paylaşma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiğini belirtti.

Kesenceli açıklamasında vakfın merkezinin yeraldığı Darende ile temsilciliklerinin bulunduğu birçok ilde binlerce kişiye sıcak yemek ikramının ilk iftarla başlayıp Ramazan ayı boyunca sürdürüleceğini dile getirdi. Kesenceli uygulamada önceden belirledikleri ihtiyaçlı ailelere düzenli olarak yemekleri ulaştırmaya başladıklarını duyurdu.

İftar saatinde kapıda teslim

“Evler İftar Servisi” uygulaması ile özellikle, yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede olan insanların Ramazan ayında iftarlarını sıcak yemeklerle yapmalarını sağlamayı amaçladıklarının altını çizen Kesenceli “Beslenme uzmanlarının hazırladığı ve her gün değişen menüler ile hijyenik ortamlarda üretilen yemekler, özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılmaktadır. Yemeklerin yanı sıra, içecek, meyve, ekmek gibi ikramlarda sunulmaktadır. Daha önceki yıllarda başlattığımız uygulamayı gitgide yaygınlaştırıyoruz.” dedi.


Anahtar Kelimeler: