Mahalle konağı ve taziye evi yapılıyor

Mahalle konağı ve taziye evi yapılıyor

Mahalle konağı ve taziye evi yapılıyor
Gündem 6.08.2013 18:46:00 3367 0

Darende Belediyesi hayırseverlerin katkısı ile ilçeye 2 taziye evi ve mahalle konağı yaptırıyor.

Belediye Başkanı İsa Özkan Ilıcak ve Karcı ailelerinin katkıları ile Hacıderviş ve Heyiketeği Mahallelerinde yapımı devam eden taziye evi ve mahalle konağı inşaatlarının en kısa sürede bitirilerek, Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 60. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’nde açmayı planladıklarını söyledi.

Özkan; “Ilıcak ailesi Hacıderviş Mahallesi’ne, Karcı ailesi de Heyiketeği Mahallesi’ne taziye evi ve mahalle konağı olarak kullanılacak tesisler yaptırıyor. Finansı hayırsever aileler tarafından karşılanan binaların inşaatını belediyemiz yürütüyor” dedi.

Taziyede adres aranmayacak

Taziye evlerinin ilçede önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirten Özkan; “Bir cenaze olduğunda apartman altlarında, çadırlarda, bahçelerde taziyeler veriliyor. Hava koşulları ve çevresel şartlar nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız acılarını paylaşmak için gelen misafirlerini daha rahat ve düzenli ortamlarda ağırlayabilecekler. İsteyen tüm vatandaşlarımız cenazeleri olduğunda taziye evlerinden yararlanabilecektir. Ayrıca vatandaşlar da bilinen bir adres olacağından taziye için ‘acaba nerede’ diye araştırma derdinden kurtulacaktır.” diye konuştu.

Fonksiyonel kullanım olacak

Özkan iki katlı olarak inşa edilen tesislerden Ilıcak ailesinin yaptırdığı binanın üst katının yatılı kız Kur’an Kursu olarak müftülüğe devredileceğini belirterek diğer binanın çok amaçlı salon, eğitim hizmeti verilebilecek yerler ve ihtiyaç olduğunda mescit gibi farklı alanlarda da kadınlar başta olmak üzere vatandaşların kullanımına sunulacağını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: