Belediye yeni işyerlerini ihaleyle sattı

Belediye yeni işyerlerini ihaleyle sattı

Belediye yeni işyerlerini ihaleyle sattı
Gündem 6.08.2013 18:45:00 2913 0

Darende Belediyesi çarşı merkezine yaptığı 53 işyerinden 38’ini açık artırma usulü ihale ile sattı. Yeni işyerlerinin tamamlanması ile çarşı girişindeki eski dükkanların yıkılarak ilçeye bir meydan kazandırılması planlanıyor.

Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçede eskiden yapılan küçük ve birçok imkandan yoksun olan işyerlerinin yerine geniş ve düzenli dükkanlar yapma gayreti ile inşaatını tamamlamakta oldukları çarşıyı kısa sürede faaliyete geçireceklerini söyledi.

Sözleşmeler imzalanıyor

Alt katı dükkan üst katı ise ofis ve büro tarzında kullanılacak işyerleri olarak inşa ettiklerini dile getiren Özkan, işyerlerini yıkacağı esnaflardan 15’i ile sözleşme yaptıklarını dile getirdi. Yıkılacak alandaki esnaflarla görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Özkan, projenin ilçeye büyük bir yenilik katacağını ifade etti.

Kaba inşaatı tamamlanan çarşının 60. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’nde açılışını yapmayı hedeflediklerini belirten Özkan; “Esnaflarımız yeni işyerleri ile ekonomik gelişme göstererek yeni yatırımlar yapabilecek, müşterilerine daha fazla ürün sunma imkanına kavuşabilecektir. İlk etabın ardından bütün çarşıyı peyderpey yenilemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Çarşıya değer katacak

İki katlı çarşı projesinin çevre düzenlemeleri ile güzel bir ortama dönüşeceğini anlatan Özkan; “Çarşının cazibe merkezi olacağına inandığımız yeni işyerleri yolları, otoparkı, gezinti ve park alanları ile Darende’ye yakışır bir görünüm alacaktır.” diye konuştu.

Projede üst kattaki geniş bir alanın “Hanımlarevi” olarak düzenleneceğini kaydeden Özkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Köylerden alış veriş ve diğer işleri için çarşıya gelen kadınlar, arabalarını beklerken çeşitli sıkıntılar çekiyor. Özellikle küçük çocukları olanlar, banklarda işyerlerinin köşelerinde arabalarının kalkacağı zamanı bekliyor. İnşallah yeni çarşı projemizde bu sorunu çözecek sosyal bir alan oluşturuyoruz. İlçemizdeki tüm kadınlara hitabedecek bu alanda dinlenme, sosyal aktivite ve çeşitli konularda kursların açılabileceği eğitim alanlarının yeralacağı bir ortamı meydana getireceğiz”


Anahtar Kelimeler: