HAYDER üyelerini etkileyen gezi

HAYDER üyelerini etkileyen gezi

HAYDER üyelerini etkileyen gezi
Gündem 6.08.2013 18:43:00 1863 0

Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği (HAYDER) üyeleri Darende’yi gezdi.

Dernek Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, gezinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin çeşitli illeri ile yurtdışında yaşayan Malatyalı Ermeniler olarak kentte bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

120 kişilik grupla Malatya’nın yanı sıra ilçelerini de gezdiklerini belirten Köletavitoğlu, Darende’nin doğası, tarihi eserleri ve kültürel yapısıyla etkileyici güzelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Güzellikler sunan bir merkez

Köletavitoğlu önemli bir inanç merkezi olan Somuncu Baba Külliyesi’nin çok temiz, bakımlı ve sanatsal açıdan ağırladığı konuklara güzellikler sunan bir yer olduğunu dile getirdi.

Külliyede yeni yapılan caminin tavanının etkileyici bir mimariye sahip olduğunu kaydeden Köletavitoğlu, çevredeki tarihten bugüne ulaşan eserlerin de orijinaline sadık kalınarak korunduğunu görmenin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Köletavitoğlu yapılan çalışma ve ortaya konulan hizmetlerle insana değer verildiğini gördükleri Somuncu Baba Külliyesi’nde, sevgi ve hoşgörü duygularıyla keyif dolu bir gezi yaptıklarını belirtti.

Evin herhangi bir odası gibi

Gezileri ile Malatya’yı yakından tanıma fırsatı bulduklarını anlatan Köletavitoğlu; “Evimizin herhangi bir odasına gelmiş gibiyiz. Malatya evimiz, Darende’de odalarından bir tanesidir, diğer odaları da dolaşacağız.” diye konuştu.

Grup gezileri sırasında Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Çilehane mesire alanları, Balıklı Kuyu Yürüyüş Parkuru, Darende Tanıtım Merkezi ve Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Günpınar Şelalesinde dinlenen grup daha sonra Darende’den ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: