Gençler, yarışan lezzetlerimizi tanıdı

Gençler, yarışan lezzetlerimizi tanıdı

Gençler, yarışan lezzetlerimizi tanıdı
Gündem 6.08.2013 18:42:00 1934 0

Adana’da yaşayan Darendeli genç hemşehrilerimiz düzenledikleri bir gezi ile sıla-i rahim yaptı. Gençler, ziyaretlerin yanı sıra geziye çeşitli aktivitelerle renk katarken, Darende’ye özgü lezzetleri tatmak için yemek yarışması düzenlendi.

Dasev Gençlik Kolları’nın düzenlediği gezide bir çoğu ilk defa Darende’ye gelen hemşehrilerimiz ilçemizin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Tohma Çayı’ndan rafting yapıp Kudret Havuzunda yüzen gençler, Somuncu Baba’nın manevi atmosferini teneffüs edip Günpınar Şelalesi’nde dinlendi.

Yemek yarışması düzenlendi

İlçemizdeki akrabalarını ziyaret eden gençler, yemek yarışmasıyla Darende’nin yöresel lezzetlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Yarışmada yemekler, tatlılar ve soğuk-zeytinyağlılar olmak üzere 3 ayrı kategoride değerlendirme yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, Malatya Darendeliler Dernek Başkanı Durmuş Doğan ve Mehmet Sungur’un jüriliğini yaptığı yarışmada tadılan yemeklere puanlar verildi.

Salih Köken yarışmadan sonra yaptığı konuşmada büyükşehirlerde doğup büyümesine rağmen Darende`ye büyük bir tutku ile bağlı olan gençlere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Durmuş Doğan da Darende’nin lezzetlerinin gençlerin girişimiyle güzel bir yarışmaya dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birinci yumurtalı içli köfte oldu

Yarışma sonunda belirlenen kategorilerde dereceye girenlere katılım sertifikaları ve ödülleri dağıtıldı. Yarışma sonuçlarına göre derece alanlar ve yemekleri şu şekilde: Yemekler: 1. Fatma Kocaman (Yumurtalı içli köfte), 2. Cennet Aldemir (Tutmaç Çorbası), 3. Fatma Ormancı (Yüksük Çorbası). Tatlılar: 1. Semiha Yağan (Yağlı börek), 2. Sema Ölçer (Sütlaç), 3. Fadime Aldemir (Un helvası). Soğuk-Zeytinyağlı: 1. Nergis Ekiz (Zeytinyağlı Sarma), 2. Ali Gök (Gül basması), 3. Küçük Sabiha Yağan (Yoğurtlu çorba)


Anahtar Kelimeler: