Darende Kaymakamı değişti

Darende Kaymakamı değişti

Darende Kaymakamı değişti
Gündem 20.07.2013 11:54:00 5418 0

Mülki İdare Amirleri Atama, kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Kararname ile 3 yıldır ilçemizde görev yapan Mehmet Aktaş Sivas Vali Yardımcılığına atandı. Darende’nin yeni Kaymakamı ise Malatya’nın Doğanyol ilçesinde görev yapan Bünyamin Kuş oldu.

Müşterek Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Hemşehrilerimiz de kararnamede

Hemşehrilerimizden İzmir Karşıyaka Kaymakamı olarak görev yapan Mehmet Emin Avcı Kayseri Vali Yardımcılığına, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay Bucak Kaymakamlığına, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlhan Ünsal aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığına, eski Darende Kaymakamlarından Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce ise İstanbul Şile Kaymakamlığına atandı.

Komşu ilçelerdeki değişiklik

Kararname kapsamında Darende’nin komşusu olan Kuluncak, Gürün ve Elbistan’ın da kaymakamları değişti. Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı Sivas Vali Yardımcılığına, Pertek Kaymakamı Kürşat Güleryüz Gürün’e, Kuluncak Kaymakamı Savaş Konak Kangal’a, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu Kuluncak’a, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman Dulkadiroğlu Kaymakamlığına, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun da Elbistan Kaymakamlığına atandı.

Merkezde görev yapan 2 Mülki İdare Amiri Kaymakamlığa, 4 Mülki İdare Amiri Vali Yardımcılığına, 83 Vali Yardımcısı naklen yer değiştirirken, 43 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 263 Kaymakam naklen yer değiştirirken, 62 Kaymakam Vali Yardımcılığına, 6 Kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne atandı.

 

Darende’nin yeni kaymakamı

Bünyamin Kuş’un özgeçmişi

1976 Kayseri-Pınarbaşı doğumlu olan Bünyamin Kuş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Askerlik görevini İzmir`de yedek subay olarak tamamlamış olup, Mülki İdare Amirliği mesleğine başlamadan önce bir süre Gelir İdaresi Başkanlığı`nda denetim elemanı(vergi müfettişi) olarak görev yapmıştır. Teftiş stajını Denizli`de, kaymakam refikliği stajını Adana İli Ceyhan İlçesi`nde tamamlamış;  11.11.2006-17.03.2007 yılları arasında Hatay İli Yayladağı İlçesi`nde vekaleten, 03.03.2009-22.09.2011 tarihleri arasında da Adana İli Feke İlçesi`nde Kaymakamlık görevini yürütmüştür.

İngiltere`de University of Leicester`da 1 yıl süren dil programın yanında burada bazı İngiliz Kamu İdarelerinde (United Kingdom Parliament, Leicester City Council, Fire Rescue Centre, Ministry of Justice-Prison Goverment, Magistrates` Court gibi) teşkilat sistemlerinin öğrenilmesi amacıyla inceleme ve çalışmalarında bulundu. TODAİE`de 40. Dönem Kamu Diplomasi Programını tamamlamıştır. Meltem Hanım ile evlidir. Zeynep İrem ve Elif Yaren isimlerinde iki kız çocukları vardır.  22.09.2011 tarihinde Doğanyol İlçesindeki görevine başlamıştır.

Adana Valisi tarafından 2010 yılında ``Takdirname``, 2011 yılında ``Başarı Belgesi`` ile ödüllendirilmiştir.

Ayrıca Türk İdareciler Derneği tarafından kendisine Feke İlçesi`nde devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde gerek devlet imkanları gerekse yerel kaynaklarla yapmış olduğu çalışma ve projeler nedeniyle 2012 yılında ``Teşekkür Belgesi`` verilmiştir. Yine Türk İdareciler Derneği Seçici Kurul tarafından Doğanyol İlçesi`de Ülke, Toplum ve Meslek yararına yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle 2013 yılında  ``Teşekkür Belgesi`` ile ödüllendirilmiştir.

 


Anahtar Kelimeler: