Külliye avlusunda iftar

Külliye avlusunda iftar

Külliye avlusunda iftar
Gündem 9.07.2013 21:24:00 3573 0

Ramazan`da Darende’yi ziyaret edenler, Somuncu Baba Külliyesi`nin manevi atmosferinde iftarını açıp, ilçenin eşsiz manzarasını görme imkanı buluyor.

Somuncu Baba adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri`nin kabrinin bulunduğu ve kendi adıyla anılan külliye Ramazan’da da ziyaretçi akınına uğruyor. Yerli ve yabancı yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği türbenin bulunduğu cami avlusunda Ramazan ayı boyunca yer sofrasında iftar ikramları yapılıyor.

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yıllardır sürdürülen gelenekle vatandaşlara beslenme uzmanların kontrolünde hazırlanan menülerle yemekler ikram ediliyor.

Herşey düşünülmüş

Gönüllü hizmet eden gençlerin yer sofrasına oturanlara getirdiği yemeklerin yanı sıra bir paket içerisinde kaşık çatal, su, ekmek, hurma, ıslak mendil gibi malzemeler de yemekle birlikte dağıtılarak iftarın kolaylıkla yapılması sağlanıyor.

Hulûsi Efendi Vakfı Genel Müdürü Resul Kesenceli yaptığı açıklamada zengin, fakir, yaşlı genç ayırt etmeksizin herkesin yan yana oturarak manevi atmosferini soludukları Somuncu Baba türbesinin yanı başında oruçlarını açtığını söyledi.

Kesenceli, iftar ikramlarına külliyeye ziyarete gelenler başta olmak üzere yöre halkının da ilgi gösterdiğini belirtti.

Herkese açık sofra

Hayırseverlerin katkılarıyla vakıf tarafından Ramazan ayı boyunca organize edilen iftar sofralarının kardeşlik ve paylaşma duygusunun yaşandığı önemli bir faaliyet olduğunu kaydeden Kesenceli; “Yaz sıcağında tuttuğu oruçlarını Anadolu’nun güneşlerinden Somuncu Baba’nın türbesi önünde açarak Ramazanın kardeşlik ve dayanışma güzelliğini yaşayan vatandaşlar, Tohma Çayının şırıltıları ve kuş sesleri eşliğinde rahmet ayını değerlendirmektedir. Somuncu Baba Külliyesi’ndeki Hulûsi Efendi İftar Sofrası’nda her gün ortalama bin kişiye iftar yemeği ikram edilmektedir. İftar sofrası herkese açıktır. Gelen tüm konuklar Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin misafiri olarak görülmektedir.” dedi.

Önünde iftar yaptıkları camide akşam namazını kılan vatandaşlara teravih namazına kadar olan sürede çay ikram edildiğini dile getiren Kesenceli, hatimle teravih kılma geleneğinin yaşatıldığı Somuncu Baba’ya gelenlerin güzel bir ortamda Ramazan’ın ruhuna uygun vakit geçirmelerinin sağlandığını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: