Darende´de Ramazan heyecanı

Darende`de Ramazan heyecanı

Darende´de Ramazan heyecanı
Gündem 9.07.2013 10:16:00 3002 0

Darende Müftüsü Ahmet Varol, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uyguna olarak vatandaşlarca idrak edilmesi için her türlü hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

İlk teravihin kılınması ve sahura kalkılmasıyla bu yılki Ramazan’ın başladığını anımsatan Ahmet Varol; “Darende’mizde yıllardan beri devam eden hatimle teravih namazı kılma geleneği 2 camimizde sürdürülecek. Somuncu Baba ve Fevzi Erdem Camilerinde görevlilerimizle birlikte Darende Hulusi Efendi Kur’an Kursu’nda yetişen hafızlarımız teravih namazlarını kıldırmaya başladı” dedi.

Sabah ve öğlen namazlarında bütün camilerde mukabele okunduğunu dile getiren Ahmet Varol, camilerde okunacak mukabelelere kadınların da kendilerine ayrılan yerlerden takip edebileceğini vurguladı.

"Kur`an ayı" olan Ramazan`da cami ve evlerde mukabeleler okunarak, hatimler yapıldığına dikkat çeken Varol; "Kur`an okumanın özellikle Ramazan`da kat kat mükafatlandırılacağı müjdesi, Müslümanların bu ayda en çok Kur`an`la meşgul olmalarına sebep olmuştur. O yüzden Kur`an-ı Kerim`i okuma, takip etme, hatim sürme alışkanlığı devam ettirilerek insanlar hayatlarına Kur’an huzurunu katmalıdır" diye konuştu.

Mukabelenin, Kur`an`ın yazılması ve hafızlar tarafından ezberlenmesi dışında her sene tekrarlanan üçüncü ve önemli bir "koruma garantisi" niteliği taşıdığını dile getiren Ahmet Varol; "Kur`an`ın Allah tarafından indirildiği şekliyle muhafazası, ayet ve surelerin tertibinin doğru olarak tesbiti ve bunun kontrolü için Cebrail Aleyhisselam her sene Ramazan ayında, bir rivayete göre Ramazan ayının her gecesinde, Peygamberimiz Hazreti Muhammed`e gelirdi. Hazreti Peygamber Kur`an ayetlerini Cebrail`e okurdu. Aynı ayetleri, mukayese için, bir de Cebrail okurdu ki buna da mukabele denir" ifadelerini kullandı.

Merkezi sistemiyle öğlen ve teravih namazından önce vaaz verileceğini duyuran Varol,  ayrıca içerisinde oruçla ilgili aydınlatıcı birçok bilgi ile Darende’ye göre imsakiyenin de yeraldığı ‘Ramazan Rehberi’ hazırlayarak camilerde vatandaşlara dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Darende’de 03.17’deki imsakla oruç tutulmaya başlandığını ve ilk iftarın 20.06 olduğunu dile getiren Varol son imsakın 03.53, son iftarın da 19.44 olduğunu hatırlatarak yaklaşık 17 saat oruçlu olunacağını kaydetti.

Bayramın 8 Ağustos 2013 Perşembe günü idrak edileceğini belirten Varol, Ramazan-ı Şerif’in Darende’de yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere ülkemiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.


Anahtar Kelimeler: