Enişte, Adıyaman´a atandı

Enişte, Adıyaman`a atandı

Enişte, Adıyaman´a atandı
Gündem 8.07.2013 11:47:00 2611 0

Adıyaman’ın güveni Salmaner’e emanet

Darendelilerin eniştesi olan Polis Başmüfettişi Fikret Salmaner, Adıyaman İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

İlçemizde kırtasiyecilik yapan Darende Belediye Meclis Üyesi Veysel Zengi’nin eniştesi olan Salmaner, atamasının ardından Adıyaman’a giderek görevine başladı.

Salmaner, Darende’deki Somuncu Baba Külliyesi açılışı ile “Uluslararası Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Sempozyumu”na katılarak hemşehrilerimizle bir araya geldi. Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş, Salmaner’i yeni görevinden dolayı kutladı. Ateş, etkinliklere katılan Salmaner’e günün anısına bir plaket verdi.

Özgeçmişi

1967 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinden dünyaya gelen Fikret Salmaner, 1989 yılında Ankara Polis Akademisi`nden mezun oldu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 1989 yılı Ağustos ayında İstanbul ilinde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. 1997-2001 yılları arasında Adıyaman ilinde İstihbarat Şube Müdürü olarak çalışan Salmaner, 2001 yılından 2008’e kadar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılında terfi ederek Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı oldu. 2012 yılında EGM Teftiş Kurulu Başkanlığı Ankara Bölge Başkanlığı`nda Polis Başmüfettişi olarak göreve başladı. Salmaner bu görevini yürütürken İçişleri Bakanlığı`nın 22 Mayıs 2013 tarihli kararnamesi ile Adıyaman İl Emniyet Müdürü olarak atandı.


Anahtar Kelimeler: