Sağlık Meslek Lisesi açılmasına ‘30 bin’ engeli

Sağlık Meslek Lisesi açılmasına ‘30 bin’ engeli

Sağlık Meslek Lisesi açılmasına ‘30 bin’ engeli
Eğitim 8.07.2013 11:44:00 7734 0

Darende ve Yeşilyurt’a Malatya’nın acil ihtiyaç duyduğu Sağlık Meslek Liselerinin açılması için başlatılan girişim “Nüfusu 30 binin altında olduğu” gerekçesiyle bürokratik engele takıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya merkez 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi, Darende ve Yeşilyurt Liseleri’nin sağlık meslek lisesine dönüştürülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduklarını belirterek, “20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi’ne olur verildi. Darende ve Yeşilyurt ilçe nüfusunun ise 30 binin altında olması nedeniyle kabul edilmedi.” dedi.

Konuyla ilgili olarak AK Parti Malatya Milletvekillerinin bakanlık nezdinde girişimlerinin sürdürüldüğü öğrenildi.

Sektörde büyük açık var

30 Mart 2014 seçimiyle birlikte büyükşehir olacak Malatya’da acil olarak sağlık meslek liselerine ihtiyaç olduğu, kentte birçok şehre nazaran özel hastanelerin fazla olmasından ötürü bu alandaki personel açığının kapatılması için talep edilen sağlık meslek liselerinin açılmasına olur verilmesi istendi.

Yapılan planlamada Sağlık Meslek Lisesi’nin Darende Lisesi binasında eğitime başlaması öngörülmüştü. Malatya’da halen 2 Sağlık Meslek Lisesi bulunuyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 2012 sonunda ilçe geneli nüfusu 29 bin 386 olan Darende’ye Sağlık Meslek Lisesi açılması konusundaki gelişmeleri kamuoyu da merakla takip ediyor.


Anahtar Kelimeler: