Öğrencilerin tarih bilinci gezisi

Öğrencilerin tarih bilinci gezisi

Öğrencilerin tarih bilinci gezisi
Eğitim 8.07.2013 11:39:00 6133 0

Darende Kaymakamlığı “Gönüller Açan, Bahar Çiçekleri” adlı SODES projesi kapsamında ilçemizdeki çeşitli liselerde eğitim gören 40 öğrenciye, Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezisi ile tarihî ve kültürel mirasımızı tanıttı.

Kaymakamlığın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Darende Kültür ve Sanat Derneği’yle (DARSAD) organize ettiği gezide öğrencilerin tarih bilgisini gezerek kazanmaları sağlandı.

Kaymakam Mehmet Aktaş, okul idarelerince belirlenen öğrencileri eğitim dönemi sonunda motive etmek, tarih bilinçleri ile seyahat etme kültürlerini geliştirmeyi amaçlayan gezi ile ödüllendirdiklerini söyledi.

Yerinde görerek tanıdılar

Aktaş; “Öğrencilerimiz, şan ve şerefle dolu olan tarihimizde çeşitli kahramanlıkların, bazı olayların yaşandığı yerleri görmeleri amacıyla Çanakkale’yi gezdi. Yine ecdadımızdan güzel bir miras olarak kalan Bursa ve İstanbul’daki tarihi eserleri gezerek yakından gördüler. Çeşitli müzeler, doğal ve kültürel alanlarda ziyaretlerde bulundular.” dedi.

Öğrencilerin geziden memnun döndüğünü ifade eden Aktaş, yetişmekte olan neslin geçmişten geleceğe bakış açılarını etkileyen aktivitelerin sosyal anlamda önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Geziye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, DARSAD yöneticileri ve öğretmenler de katıldı.


Anahtar Kelimeler: