Güney Koreli çiftin Darende hayranlığı

Güney Koreli çiftin Darende hayranlığı

Güney Koreli çiftin Darende hayranlığı
Gündem 8.07.2013 11:32:00 2114 0

Dil eğitimi aldıkları sırada tanıştıkları arkadaşlarını ziyaret için geldikleri Darende’yi beğenen Güney Koreli çift, özlem gidermek için 2 yıl sonra yeniden geldi.

Kwangho Heo ve Seonghee Ahn, doğası, yaşam koşullarını ülkelerine benzettikleri Darende’ye olan sevgilerini üzerine özel yazı işlettikleri tişörtlerini giyerek gösterdi.

Matematik Öğretmeni olan Kwangho Heo ve Sinema Yapımcısı Seonghee Ahn, 1 yaşındaki kızları Danbi ile Darende’ye geldi. Daha önce Türkiye’de İstanbul, Kapadokya gibi yerleri gezen çift, ilçenin doğal ve tarihi yapısı ile kültürel zenginliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Darende’de Kore ismi

Koreli turistler, Hasan Gazi Şehitler Abidesi`ndeki ziyaret sırasında Darendeli olup çeşitli savaşlarda yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu alanda Kore`deki savaşta şehit olan Türk askerlerinin isimlerini görünce duygulandı.

60 yıl önce ülkelerinin bağımsızlık mücadelesinde iki dedesini de kaybeden Kwangho Heo, “Darende ziyaretimiz sırasında ülkemizin bağımsızlığı için verilen savaşta buradan da birilerinin geldiğini görmekten memnuniyet duyduk. Türkiye’nin birçok yerinden gençler sırf insanlık adına kilometrelerce uzaklıkta savaşarak bir insanlık örneği sergilemiştir. Çok etkilendiğimiz, birçok güzellikle karşılaştığımız Darende`de ülkemizin adını görmek bizleri duygulandırdı” dedi.

Çiftin somun ilgisi

Türkiye`de hiç yabancılık çekmediklerini belirten Seonghee Ahn, “Burası aynı bizim ülkemize benziyor. İnsanı, havası, doğal yapısıyla Darende`de iken kendimizi memleketimizde gibi hissettik” diye konuştu.

Türkiye’deki somun ekmeğinin hoşlarına gittiğini dile getiren Ahn, “Ülkemizdekinden farklı bir yemek kültürü var, somun ekmeği ile o leziz yemekleri tatmaktan keyif alıyoruz. Darende’de Somuncu Baba Külliyesini gezdik. Somunun önemli bir şahsiyetin ismiyle anılmasının hikayesini dinledik” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: