Genel Sekreter Yardımcısı oldu

Genel Sekreter Yardımcısı oldu

Genel Sekreter Yardımcısı oldu
Gündem 1.07.2013 10:11:00 6600 0

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Mülkiye Başmüfettişi hemşehrimiz Süleyman Yıldırım atandı.

Yıldırım, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Kars Kaymakam Adayı olarak 1995 yılında mesleğe başlayan Yıldırım, Hatay-Kumlu, Van-Bahçesaray, Şırnak-Cizre Kaymakamlıkları, Şırnak ve Muğla Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra 2006 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010`da Mülkiye Başmüfettişi oldu. Yıldırım 2002 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü” ile taltif edildi.

 

Projeleri örnek gösterildi

Yıldırım, görev yaptığı yerlerdeki çok sayıda projenin hayata geçirilmesini sağladı. Yıldırım ayrıca yerel yönetimlerle ilgili Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı’nda “Belediye Hizmetlerinin Basitleştirilmesi, Bürokrasinin Azaltılması” konularında çalışma yürüttü.

 

Hem kaymakam, hem de belediye başkanı

Eylül 1999 yılında Cizre`ye atanan Kaymakam Süleyman Yıldırım, dönemin Belediye Başkanı`nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasından sonra üçlü kararname ile Belediye Başkanlığı`nı da üstlendi. Sıkıyönetim zamanları dışında atanmış ilk kaymakam ve belediye başkanı olma unvanını elinde bulunduran Yıldırım, aynı zamanda en uzun süreli olarak çifte görev yapma rekoruna da imza attı. Hem kaymakamlık, hem de belediye başkanlığı yapan Süleyman Yıldırım, hizmetleri ile Cizre`nin çehresini değiştirdi.

Babaocağını sık sık ziyareti, Darende ve hemşehrilerimize düşkünlüğü ile tanınan, özgeçmişi başarılarla dolu olan Yıldırım’ın yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

 


Anahtar Kelimeler: