Rektör Çelik konuğuna Darende´yi gezdirdi

Rektör Çelik konuğuna Darende`yi gezdirdi

Rektör Çelik konuğuna Darende´yi gezdirdi
Gündem 24.06.2013 11:50:00 4302 0

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Arif Adlı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile Darende’yi ziyaret etti.

İlçemizin tarihî, turistik mekanlarını gezen Adlı ve Çelik, Somuncu Baba Külliyesi’nde yeni yapılan ilave camiyi inceledi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, ziyaret sırasında caminin mimarisi ve külliye hakkında bilgiler verdi.

Bilimsel strateji ile ilerliyor

Ateş, Somuncu Baba Külliyesi’ndeki düzenlemeler sırasında mimari çalışmaları bilimin ışığında, doğa ve çevreye uyumlu yapmaya gayret ettiklerini söyledi. Ateş, tarihî ve manevî özelliği ile her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği külliyeye gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “en iyi hizmeti sunarak, memnun etmeyi” hedeflediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Adlı da Darende’nin etkileyici güzelliklere sahip olduğunu belirtti. Adlı; “Büyük bir kültür hazinesini içinde barındırması, manevî havası ve tabii güzelliğiyle Darende’den çok etkilendim. Somuncu Baba Külliyesi’nde yeni yapılmakta olan caminin mimarisi de örnek alınması gereken harikulade bir yapı” dedi.

Vakıf güzel işler üretiyor

Rektör Çelik ise Hulûsi Efendi Vakfı’nın insana hizmet odaklı güzel çalışmalar yapan örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek; “Her alanda güzel işler üreten vakıf, insana, çevreye, tarihe ve bilime büyük önem veriyor. Buraya gelen herkes huzur buluyor.” diye konuştu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek’in de katıldığı ziyarette Adlı ve Çelik’e Hulûsi Efendi Vakfı yayınlarından hediye edildi.

 


Anahtar Kelimeler: