Kan bağışında hedefe yaklaşıldı

Kan bağışında hedefe yaklaşıldı

Kan bağışında hedefe yaklaşıldı
Gündem 17.01.2009 18:22:00 1347 0

Malatya Kızılay Gruplandırma Uzmanı Hasan Açıkgöz, Darende’de düzenledikleri kan bağışı kampanyasında Malatya için belirlenen 11 bin bağışçı rakamına yaklaştıklarını ve yıl içerisinde yaklaşık 10 bin ünite kan bağışı aldıklarını bildirerek, hedefe yaklaşıldığını söyledi. Açıkgöz kampanyalarına ilgi gösterildiğini ve kan bağışı konusunda Malatya’nın ilçeleri arasında Darende’nin birinci olduğunu kaydetti.

Malatya Kızılay Gruplandırma Uzmanı Hasan Açıkgöz 2008 yılı başında yurt genelinde başlatılan ‘1 Milyon insan aranıyor’ kampanyası ile ülke çapında Kızılay’ın başlattığı kan bağışına vatandaşların ilgi gösterdiğini bildirdi. Açıkgöz yurt çapında toplanan kan ünitesinin 700 bini aştığını ve Malatya için belirlenen 11 bin bağış hedefine de çok az bir rakam kaldığını ifade etti.

Darende birinci

Açıkgöz açıklamasının devamında; “1 Milyon insan aranıyor kampanyası çerçevesinde Malatya olarak düzenli bir şekilde her ilçede yıl içerisinde 4’er defa bağış çalışması düzenledik. Bu çalışmalarımız sırasında en fazla ilgiyi, en büyük ilçemiz olan Darende’de görmekteyiz. Darende’de gerek resmi kurumlar ve yetkilileri gerekse de vatandaşlar ilgi göstererek ‘1 Milyon insan aranıyor’ kampanyasına destek olmaktadırlar. İlçe Jandarma Komutanlığı, Müftülük gibi kurumlar kampanyamıza özellikle destek olmuştur. Yıl içerisinde Darende’den 300 ünitenin üzerinde kan bağışı aldık. Malatya’da ise toplam rakamımız 10 bini buldu. Bize verilen 11 bin hedefine oldukça yaklaştık. Vatandaşlarımız kan bağışı konusunda duyarlı davranmaktadır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: