Beşir Ayvazoğlu’ndan ziyaret

Beşir Ayvazoğlu’ndan ziyaret

Beşir Ayvazoğlu’ndan ziyaret
Gündem 12.06.2013 18:24:00 2298 0

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarına katılan yazar Beşir Ayvazoğlu Darende’yi ziyaret etti.

Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu ve Darende Tanıtım Merkezi’ni gezen Ayvazoğlu Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ayvazoğlu, Darende’ye ilk defa geldiğini ancak bugüne kadar ilçedeki güzellikleri tanıyamamış olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Ayvazoğlu; “Darende’nin tabi dokusu ve manevî atmosferinden çok etkilendim. Vakfınız burada toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda insanlara önemli hizmetler kazandırmış. Hizmet ve çalışmalarınız göz kamaştırıyor.” dedi.

Satırlara gizlenen ifadeler

Ziyareti sırasında Hulûsi Efendi’nin Divanını da inceleyen Ayvazoğlu; “Eşsiz edebi sözlerin yer aldığı bu Divan, okuyana sevgi, kardeşlik, samimiyet ve beraberliği aşılıyor. Bugün insanların ihtiyacı olan birçok husus Divan’daki satırlarda gizli. Dizelerindeki ifadeler Allah vergisi bir ilimle yazıldığının göstergesi. Sadece bir beyiti üzerine bile kitaplar yazılır, harikulade bir esermiş.” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de Hulûsi Efendi’nin edip bir şair olduğu kadar, örnek hizmetleriyle insanlara büyük kazanımlar sağlayan bir şahsiyet olduğunu söyledi. Ateş, Ayvazoğlu’na vakıf yayınlarından hediye etti.


Anahtar Kelimeler: