Arıcılık eğitimi veriliyor

Arıcılık eğitimi veriliyor

Arıcılık eğitimi veriliyor
12.06.2013 17:09:00 10997 0

Darende İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe, 283 kişiye arıcılık eğitimi verdiklerini, toplam 844 bin lira bütçeli 10 proje hazırladıklarını söyledi.

Hilmi Öksüztepe, yaptığı açıklamada, ilçede tarım ile hayvancılığın geliştirilmesi için ciddi çabalar harcadıklarına belirtti. Öksüztepe, "Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca ilçeye bağlı belde ve köylerde tarımsal faaliyetlerin iyileştirilmesi ve tarımsal kalkınma kooperatiflerinin yaygınlaştırılması amacıyla çiftçileri bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Üreticilere, yeni gelir kapılarının açılmasını sağlamak için arıcılık kursları açılıyor." dedi.

Hibe fonlarından yararlanılacak

Üreticilerin, çeşitli kurumlar tarafından sağlanan desteklere ulaşarak işlerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Öksüztepe, "Avrupa Birliği hibe fonları kullanılarak ilçede arıcılığın geliştirilmesi adına arıcılık projeleri hazırlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu`na (TKDK) çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında arıcılık projeleri hazırlamak suretiyle çiftçilerimizin kovan, bal dinlendirme tankı, bal süzme ve polen kurutma makinesi ile traktör alımlarında Avrupa Birliği hibe fonlarından faydalanması yolunda çaba sarfediyoruz." diye konuştu.

283 çiftçiye arıcılık kursu verildi

İlçede arıcılık için uygun bir ortam bulunduğunu, arıcılıkla ilgili yatırımların artması için çalıştıklarını da söyleyen Öksüztepe, "Şu ana kadar Darende’ye bağlı belde ve köylerde toplam 283 çiftçimize arıcılık kursu verdik. Arıcılıkla ilgili toplam bütçesi 844 bin TL`lik bütçeye sahip 10 projeyi hazırlayarak 10. çağrı döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu`na sunduk. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza bu yönde ara vermeksizin devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: