Tohma Kanyonu’nda Besyo Trophy kampı düzenlendi

Tohma Kanyonu’nda Besyo Trophy kampı düzenlendi

Tohma Kanyonu’nda Besyo Trophy kampı düzenlendi
Gündem 12.06.2013 16:59:00 1723 0

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından Darende’de Besyo Trophy etkinliği düzenlendi.

BESYO öğrencilerinin organize ettiği etkinlik kapsamında 4 üniversiteden 40 katılımcının bir araya geldiği Besyo Trophy, Darende`deki Tohma Kanyonu’nda gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bir inşaat firmasının sponsorluğu ile gerçekleştirilen etkinliğe Ankara, Cumhuriyet ve Dicle Üniversitelerinde okuyan BESYO öğrencileri katıldı.

İnönü Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel, 15 yıl önce öğrenciyken kamp yapan akademisyenler olarak bu defa öğrencileriyle birlikte doğal ortamda bir araya geldiklerini söyledi.

Doğada dostlukları pekişti

Temel, kamp faaliyeti ile Türkiye’deki üniversitelerde bulunan BESYO öğrenci ve akademisyenlerinin, doğa ortamında bir araya gelip, oryantiring, rafting, bisiklet etkinlikleri ile mücadele edilerek yeni dostluklar pekiştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Faaliyetlerini ilerleyen yıllarda ulusal bazdan uluslararası kimliğe dönüştürmeye çalışacaklarını ifade eden Temel; “Uluslararası faaliyette hem Avrupa’daki hem de dünyanın çeşitli yerlerindeki, BESYO öğrencilerini yine burada bir araya getirerek yeni ortamlar oluşturmaya çalışacağız. Hedefimiz spor camiası olarak bir araya gelip daha güzel ortam ve aktivitelerin beklenen ve istenen bir spor ortamı oluşturmaktır.” dedi.

Parkurlar istenilen ölçülerde

Malatya’da son yıllarda özellikle turizm ve doğa güzellikleri ile öne çıkmasından dolayı Darende’yi kamp alanı olarak seçtiklerini kaydeden Temel; “Burada çok güzel bir kanyon var. Parkurlar tam istenilen ölçülerde. Hem bu parkurlardan istifade ettik hem de Darende’de bu güzel doğa ortamının içerisinde kamp yaptık.” diye konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Necip Bostancı da faaliyeti oldukça beğenerek takdir ettiklerini dile getirdi. Bostancı; “Etkinliğin devamı için de isteklerimizi söyledik. Etkinlikler hem bizler hem de öğrencilerimizin hoşuna gitti.” şeklinde konuştu.

Çevre bilinci gelişiyor

Ankara Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veli Timbalcı ise kampta katılımcıların üzerine düşen dayanışma, iletişim ve bütünleşmeyi başardığını söyledi. Timbalcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İnşallah bundan sonraki etkinlikler için bu güzel bir altyapı olur. Diğer üniversitelerden de böyle organizasyonlar bekliyoruz. Böylesi organizasyonlar okullar arası bütünleşmeyi sağlarken turizm açısından da yurdun değişik bölgelerini ve o yerlerdeki coğrafi özellikleri tanımayı, çevre bilincini geliştiren faaliyetlerdir.”

Trophy’nin doğa ortamındaki kamp şartlarında BESYO öğrencilerinin daha iyi kaynaşmasını sağladığını dile getiren İnönü Üniversitesi öğrencilerinden Akif Dursun; “Doğa sporlarına ilgimiz arttı ve doğa şartlarında nasıl yaşanabileceğimizi öğrenmeye çalıştık.” dedi. 

Aynı üniversitede okuya Zeynep Kaplan da yeni ortamlar, yeni arkadaşlar, yeni dostluklar kazandıklarını ifade ederek; “Rafting sırasında kanyonu geçiş eğlenceli oldu. Çekişmeli yarışmalara katıldık.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: