Darendeli adaylar gündemde

Darendeli adaylar gündemde

Darendeli adaylar gündemde
Gündem 17.01.2009 18:13:00 2606 0

AK Parti Darendeli adayları gündeme taşıdı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına eski Milletvekili Mehmet Ali Bilici, Malatya Belediye Başkanlığına Ahmet Çakır, Darende Belediye Başkanlığına da İsa Özkan isimlerini belirledi.

AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, adaylığının Başbakan tarafından açıklanmasının ardından ile gelişinde Malatya il sınırında Darendeli hemşehrileri tarafından karşılandı. Partilerinin Darende Belediye Başkan Adayı İsa Özkan’la birlikte gelişinde kurbanlar kesilerek karşılanan Çakır; “Başbakanımız bu görevi bize lâyık gördü. Bizde buna lâyık olmak için elimizden geleni Malatya için gerçekleştirerek bize güvenen insanların yüzünü ak etmek için çalışacağız” dedi.

Ahmet Çakır çok sayıda partili ve Darendeli hemşehrisi tarafından Malatya il sınırında coşkuyla karşılandı. Darende’nin AK Parti Belediye Başkan Adayı İsa Özkan’la birlikte gelen Çakır için iki tane kurban kesildi. Hemşehrileriyle kucaklaşan ve herkesle tek tek görüşen Ahmet Çakır, gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

Darende AK Parti İlçe teşkilatında bir süre dinlenen ve burada tebrikleri kabul eden Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, seçim sürecinin belli bir bölümünün tamamlamış olduğunu bildirdi. AK Parti’ye yakışan demokratik bir yarış süreci geçirdiklerini kaydeden Çakır; “Bu manada bana destek veren başta teşkilatımız olmak üzere bütün dostlarımıza, Malatya’nın kanaat önderlerine, milletvekillerine öncelikle bu süreçte yola çıkmam için cesaret veren herkese teşekkür ediyorum. Esas teşekkürü Sayın Başbakanımıza yapmak istiyorum, çünkü bize güvendi yaptığı araştırmalar sonucunda genel merkezin değerlendirmeleri sonucu Başbakanımız bu görevi bize lâyık gördü. Bizde buna lâyık olmak için elimizden geleni Malatya için gerçekleştirerek bize güvenen insanların yüzünü ak etmek için çalışacağız” diye konuştu.

Beş yıldır Belediye Başkanlığı yapmakta olan Cemal Akın’a da teşekkür eden Ahmet Çakır konuşması şu şekilde sürdürdü; “Oda bugüne kadar AK Partili Belediye Başkanı olarak Malatya’mıza güzel hizmetlerde bulundu. Biz bu hizmetleri kaldığı yerden devam ettireceğimiz gibi Malatya’ya koyduğumuz hedef çerçevesinde ilimizin kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizi önem verdiğimiz ekip ruhuyla hem ideal hem de teknik ekibimizle gerçekleştirceğiz. Gelecek beş yılda beş yıldızlı Malatya sloganıyla yola çıktık inşallah beş yıldızlı hizmetlerle beş yıllık sürede koyduğumuz hedeflere ulaşacağız. Bu süreçte birlik ve beraberliğe önem vereceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi sivil toplum kuruluşlarına katılımcı yönetim anlayışı ile halkın beklentisi ve görüşlerine önem vererek inşallah başarılı belediye başkanlığı yapmayı amaçlıyoruz”

Darendelilerin biraz daha sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete girmesini istediğini ifade eden Ahmet Çakır; “Şöyle baktığımızda siyasetin içerisinde Darendelilerin çok çok az olduğunu görüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına Darendelilerin az ilgi gösterdiğini gözlemliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Darendelilerin sivil toplum kuruluşlarında siyasette daha etkin olmasını arzu ediyor ve hemşehrilerimden bu tür faaliyetlere katılmalarını istiyorum. Malatya’da yaşayan Darendeli hemşehrilerimizden de ayrı bir destek bekliyorum. Birlikte hareket etmeyi birlikte çalışmayı bekliyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: