Sarıkamış´a eğitim desteği

Sarıkamış`a eğitim desteği

Sarıkamış´a eğitim desteği
Gündem 8.05.2013 18:55:00 2824 0

Harçlıklarıyla hiç tanımadıkları öğrencilere kıyafet ve kırtasiye aldılar

Sarıkamış’taki öğrencileri sevindirecek destek

Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, kardeş okul olarak seçtikleri Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Ortakale Köyü İlkokulu’ndaki hiç tanımayıp görmedikleri çocuklara, biriktirdikleri harçlıklar, ilçedeki esnaflar ile kamu kurumlarında çalışanlardan sağladıkları destekle kıyafet ve kırtasiye malzemeleri alarak gönderdi.

Öğrenciler “Ortakale’nin Yanındayız” adını taşıyan sosyal sorumluluk projesi kapsamında mont, ayakkabı, defter, boya kalemi, sınav hazırlık kitapları ve toka gibi malzemelerin bulunduğu kolileri hazırlayarak köydeki çocuklara ulaşmasını sağladı.

Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Vahap Yıldız, geçtiğimiz yıl Ortakale Köyü İlkokulundan gelen duygu yüklü bir mektup üzerine ‘kardeş okul’ olduklarını söyledi.

Ayakkabısı olmayan çocuklar

Okul ile yapılan görüşmelerde öğrencilerin kiminin montsuz, önlüksüz, ayakkabısız okula gittikleri, sınavlara hazırlık kitap ve testlerinin olmadığını öğrendiklerinde harekete geçerek, çocuklara ihtiyaçları doğrultusunda yardım gönderdiklerini anlatan Yıldız, kolilerin ulaşmasının ardından aldıkları teşekkür üzerine öğrencilerin bu yıl da düzenlenen kampanya ile yeni malzemelerden oluşan hediyeleri hazırladıklarını belirtti.

Yıldız okulda ‘toplum hizmeti çalışmaları’ kapsamında danışman öğretmenlerin hazırladıkları projelerle öğrencileri topluma yararlı bir birey olmaya yönlendirdiklerini söyleyerek; “Gençlerimiz bu ülkenin yönetiminde insanımıza hizmet etme şerefine layık oldukları zaman inanıyorum ki bu projeler sayesinde merhametli olmayı öncelikle tercih edeceklerdi.” dedi.

Harçlıklar Ortakale’ye gönderildi

Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Ortakale’deki çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere esnaflar, kamu kuruluşlarında çalışanlar ve öğretmenlerimizden gerekli olan malzemeler temin edilirken, öğrencilerimiz de harçlıklarından artırarak aldıklarıyla oradaki kardeşlerini sevindirmek istedi. Öğrencilerin hayallerine küçük de olsa katkı sağlamayı toplumsal bir görev olarak kabul ediyoruz.”

Proje danışmanı ve Öğretmenlik Meslek Dersleri Öğretmeni Koray Kaytancı da öğrencilerin yardımlaşma duygusuna alışmasını hedeflediklerini belirtti. Kaytancı; “Ortakale İlkokulu’ndaki ihtiyaç sahibi çocukların yaşadıkları sıkıntıya merhem olabilmeyi amaçlayan bu kampanyayı düzenledik. Umuyoruz ki o okuldaki öğrenciler bu çalışmadan memnuniyet duyar.” diye konuştu.

Yaralara merhem olan destek

Projede yeralan öğrencilerden Meliha Kebeli ise okulun hazırladığı kampanya ile toparlanan malzemeleri Ortakale’ye göndermenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. Meliha Kebeli “Soğuktan dolayı Sarıkamış’ta 90 bin şehit verdik. Biz oradaki kardeşlerimizin üşümesini ve eğitimlerinin imkansızlıklardan dolayı aksamasını istemiyoruz.” dedi.

Kadir Çetin adlı öğrenci de “Onların yaralarına merhem olabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

12 koliden oluşan malzemeler, paketlendikten sonra kargo ile Ortakale’ye gönderildi.


Anahtar Kelimeler: