Başkan Darendeli Evrensel

Başkan Darendeli Evrensel

Başkan Darendeli Evrensel
Hemşehriler 8.05.2013 18:25:00 11210 0

Başkanlığını Darendeli hemşehrimiz Abdullah Evrensel’in yaptığı Samsun Malatyalılar Derneği kentte yaşayan Malatyalıları, Yelken Kulübü’ndeki ‘Kayısı Çiçeği’ gecesinde bir araya getirdi.

Çok sayıda Darendeli ve Malatya kökenli işadamı ile ailelerinin katıldığı programa Samsunlular da ilgi gösterdi.

Gecede konuşan Abdullah Evrensel, “Güney Kore’de ‘Kayısı Çiçeği’ adlı bir festival düzenleniyor. Festivalin düzenlendiği 2 bin 500 nüfuslu kent bu süreçte 500 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Bu gece burada 200 kişi bir araya geldik. İnşallah öyle bir zaman gelecek ki binalara değil kırlara sığmayan programlarda bir araya geleceğiz.” dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir de “Malatya-Samsun ekonomik hayatında çok önemli izler bırakan noktalara doğru gidiyor. Ben öncelikle bu mümbit toprağı alkışlamak istiyorum. Bu mümbit toprak çok güzel insanları çıkarmış ve memleketimizi daha da yukarılara çıkartacak.” şeklinde konuştu.

Karadeniz Sanayici ve İş Adamları (KASİAD) Derneği Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ise konuşmasında, “Bizim büyüklerimiz Trabzon’dan geldikleri için bize Of’lu diyorlar. Bizde kendimizi iş bilen insanlar olarak biliyorduk. Ancak, Malatyalıları tanıdıkça onların bizden fersah fersah ileride olduğunu gördük ve onlara çaresiz teslim olduk.” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: