Sevgi seli salona sığmadı

Sevgi seli salona sığmadı

Sevgi seli salona sığmadı
Gündem 21.04.2013 15:12:00 2671 0

“Peygamberler insanlığa medeniyeti öğretmişlerdir”

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak bütün peygamberlerin insanlığa medeniyet öğrettiğini bildirerek, toplumlara her konuda medeni insanın nasıl olması gerektiğini peygamberlerin gösterdiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende Müftülüğü’nce 17 Nisan 2013 tarihinde “Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru” konulu bir konferans programı düzenlendi. Esnaf Kefalet Salonundaki programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Güzellikler O’nda odaklanmış

Darende Müftüsü Ahmet Varol, programın açılışında yaptığı konuşmada Hazreti Muhammed (s.a.v)’in insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Varol; “O’nun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayata güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır.” dedi.

Fıtrat ve yaratılış itibarı ile insanın onurlu bir varlık olmasının İslam anlayışı içerisinde en temel unsurlardan biri olduğunu belirten Varol, insanoğlunun son 200 yılda bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği olağanüstü ilerlemeyi, insan onurunun korunması hususunda gösterilemediği gerçeğini dile getirdi.

İnsanlık O’nu örnek almalı

Varol konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Geride bıraktığımız yüzyıl daha şimdiden insanlık onurunun hak ve hürriyetlerin çiğnendiği talihsiz bir zaman dilimi olmuştur. Ayrımcılık, ötekileştirme, şiddet, savaş ve zulüm, eğitimsizlik, açlık ve kıtlık gibi durumlar ile tarihte görülmemiş bir sınavdan geçmekteyiz. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hazreti Peygamberin insanlığa bakış anlayışını bütün insanlığın gündemine taşıması son derece önemlidir.”

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak da insanların aynı dili konuşmasından dolayı değil, aynı duyguları paylaşmasından dolayı her yerde anlaşabildiğini söyledi.

Medeniyeti peygamberler öğretti

Allah’ın insan sıfatıyla yarattığı herkesin eşit olduğunu dile getiren Çolak; “Bir toplumda kişinin kendi elinde olmayan bir meziyetinden dolayı övülmesi de yerilmesi de haksızlıktır. Ahirette de kimse unvanı, kavmi, rengi, ırkıyla çağrılmayacak, orada herkes kul olarak muamele görecektir. Bütün peygamberler insanlığa medeniyeti öğretmişlerdir. Her konuda medeni insan nasıl olmalı bunu öğretmişlerdir.” diye konuştu.

Sürekli olarak huzursuzluğun, saygısızlığın ve şiddetin yaşandığı evden hayırlı evlat çıkmayacağı görüşünü savunan Çolak, ailelerin saygı, anlayış ve örnek olmada toplumun temelini oluşturduğunu ifade ederek, anne babaların çocuklarının öncelikle iyi bir ahlaka sahip olmalarını sağlaması gerektiğini dile getirdi.

Hulûsi Efendi Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinin oluşturduğu Somuncu Baba Korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki resmi kurum müdürleri, sivil toplum örgüt yöneticilerinin de iştirak ettiği program sonunda tüm katılımcılara gül ve Hazreti Muhammed (s.a.v)’le ilgili kitaplardan hediye edildi.

Salona sığmayan izleyicilerin büyük bir kısmı programı ayakta takip etti.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2470


Anahtar Kelimeler: