Tüm kadrolara atama yapılacak

Tüm kadrolara atama yapılacak

Tüm kadrolara atama yapılacak
Gündem 17.04.2013 09:07:00 2684 0

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Şükrü Özdemir Darende’deki doktor ihtiyacının ilk atamalar ile giderileceğini söyledi.

Genel Sekreter Şükrü Özdemir Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Doktorlar ve sağlık çalışanları ile toplantı yapan Özdemir, personelin sorunlarını dinledi.

Hastane için teşekkür etti

Şükrü Özdemir daha sonra Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret etti. Şükrü Özdemir, Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ni yaptırıp, içinin tefrişatı ve tıbbi cihazlarının alımını da yaparak Sağlık Bakanlığı’na devreden vakfa hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Vatandaşlar hizmetten memnun

Hamidettin Ateş görüşmede il merkezlerine uzak olan Darende’de insanların yaşadığı sağlık sorunlarının en kısa sürede çözülmesi amacıyla Hulûsi Efendi’nin vasiyeti üzerine yapılan hastanenin fizikî şartlarının yanı sıra sunduğu hizmet ile vatandaşları memnun ettiğini dile getirdi.

Mali Hizmetler Başkanı Uğur Cura, İdari Hizmetler Başkanı Dr. İbrahim Açıkalın, Başhekim Erhan Berk ve hastane yöneticilerinin de bulunduğu görüşmenin ardından Somuncu Baba Tanıtım Merkezine geçen Şükrü Özdemir, müzeyi ziyaret etti.

Hizmetler zirveye ulaştı

Şükrü Özdemir, müzede sergilenen eserler arasında yer alan ve 1983 yılında Hulûsi Efendi’nin maaşıyla alarak hastaneye hediye ettiği jeneratörü inceledi. Özdemir, Hulûsi Efendi’nin yıllar önce bir jeneratör alımı ile başlayan sağlık hizmetlerinin devasa bir hastane yapımı ile zirveye ulaştığını belirtti. 

Ziyaretin ardından gazetecilere bir değerlendirmede bulunan Dr. Şükrü Özdemir, Darende’deki hastaneden tayini çıkarak, mecburi hizmet süresi dolarak veya diğer sebeplerden dolayı ayrılan doktorların yerine yenilerinin atanacağını ifade etti.

Kadrolar doldurulacak

Özdemir; “Darende’de kadrosu olup doktoru bulunmayan tüm branşları inşallah ilk atamalar ile dolduracağız. Bu hastaneyi çok önemsiyoruz, Darende’nin yanı sıra buradan bölgedeki çok sayıda vatandaş yararlanıyor. Bu hastane çevredeki sağlık kuruluşlarının yükünü üzerinden alıyor. Üstelik gerek fizikî yapısı gerekse de tıbbi cihaz yönünden imkanları oldukça güzel.” dedi.


Anahtar Kelimeler: