Çarşıda değişim başlıyor

Çarşıda değişim başlıyor

Çarşıda değişim başlıyor
Gündem 8.04.2013 11:57:00 3141 0

Belediye yeni işyerleri için esnaflarla anlaştı

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, çarşıda modern ve düzenli işyerleri oluşturmak amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında inşaatı devam eden 54 işyerini birkaç ay sonra tamamlayarak satışa çıkaracaklarını söyledi. Başkan Özkan mevcut işyerlerinin yıkılacak olmasından dolayı yeni işyerine geçecek esnaflarla da anlaştıklarını bildirdi.

İsa Özkan, kasap, manav ve gıda maddesi satan esnafların kullandığı çarşı girişindeki bir kısmı şahıslara bir kısmı belediyeye ait işyerlerini yıkarak ilçeye bir meydan kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni işyerli büyük

Yıkılacak olan yerdeki 2 katlı 30 işyerinden 11’inin şahıslara diğerlerinin belediyeye ait olduğunu ifade eden Özkan; “Yeni çarşıdaki işyerlerimiz 50-100 metrekare arasında değişen büyüklüktedir. Şahıslarına ait yerleri yıkılacak esnaflarımız mevcut işyerlerinin büyüklüğüne göre ecri ile kalan kısmını da satın alarak yeni yerlerinde faaliyetini sürdürecektir. İşyerleri yıkılacak esnafımızla anlaşma yaptık, karşılıklı protokolleri imzalayacağız” dedi.

İlçe genelinde planlı bir çalışma ile işyerlerini geniş, gelişmeye müsait ve düzenli hale getireceklerini kaydeden İsa Özkan; “İlk çalışmamızın ardından, etap etap diğer yerler de belli bir düzen içerisinde yenilenecektir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: