Yeniköy’de köy kitaplığı oluşturuldu

Yeniköy’de köy kitaplığı oluşturuldu

Yeniköy’de köy kitaplığı oluşturuldu
Gündem 8.04.2013 11:55:00 2450 0

Darende’de 500 civarında vatandaşın ikamet ettiği ve en kalabalık köylerden olan Yeniköy’de Kaymakamlığın katkıları ile Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi tarafından ‘Köy Kitaplığı’ oluşturuldu. Kitaplıkta çeşitli yaş gruplarının faydalanabileceği 500 kitabın yer aldığı bildirildi.

Kitaplığın açılışı nedeniyle Kütüphaneler Haftasını kutlama programı da Yeniköy’de gerçekleştirildi.

Yeniköy İlkokulundaki programda bir konuşma yapan Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, kütüphanecilik mesleğinin teknolojik gelişmeler ve bilgi ortamlarının çeşitliliği anlamında sürekli yenileşme içerisinde olduğunu belirtti.

Kitaplarla bağ kurmalıyız

İnsanların televizyon izleme, internet kullanımız ve telefonla konuşmakta rekor kırdığını dile getiren Nevim Eryılmaz Doğan; “Maalesef bu rekorlarımızın arasında kitap okuma yoktur. Oysa kitap diğerleri gibi zararlı değil üstelik beyin gelişiminin yanı sıra kişisel gelişime de yardımcı oluyor. Büyük küçük herkes okuyan gelişen özgür ve mutlu bireylerin olduğu bir Türkiye`de yaşamak için yarın geç olmadan kitaplarla olan bağımızı kurmaya bugünden başlamalıyız.” diye konuştu.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da insanların çevresiyle sağlıklı bir iletişim kurmasının tek yolunun kitapların rehberliğinde bilgi dağarcığını genişletmek olduğunu söyledi.

Herkesin kütüphaneler ve kitaplarla olan ilişkisini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Aktaş; “Hepimizin öğrenmeye, bilmeye ve daha çok bilgiyi kavramaya ihtiyacımız var. Dünya değişip gelişiyor, insan yaşamı öğrenmeye bağlı ilerleme gösterdiği için okumak en büyük yardımcımız ve rehberimizdir.” şeklinde konuştu.

Beraberliğe ilim katkısı

Yeniköy’de açılan kitaplığın vatandaşların zamanlarını değerlendirmelerine önemli bir katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Mehmet Aktaş; “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin en iyi şekilde yaşandığı Yeniköy bugün kitaplara kucak açmıştır. Köy kitapla bütünleşmiş, sembolik de olsa kitaplık köydeki vatandaşlarımızın birlik beraberliğine ilim ve irfanı ekleyecektir. Vatandaşlarımız okuyacakları kitapla kendilerini geliştirecektir.” dedi.

Kitapların evlerin başköşesinde en müstesna yerlerde olmayı hak ettiğini dile getiren Kaymakam Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Çünkü her zaman araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye ihtiyacımız var. Bu kitaplık inşallah buradaki insanların yaşamına katkı sağlar.”

Darende’de eski dönemlerde yapılan ‘kürsü okumaları’ geleneği hakkında Mehmet Gök bilgiler verdi.

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiirler okuyup, tiyatro ve halk oyunları gösterileri sunduğu programdan sonra Yeniköy Muhtarı Mehmet Baş tarafından programa katılanlara yemek ikram edildi.

Programa Kaymakam Mehmet Aktaş’ın eşi Selen Aktaş, ilçedeki daire amirleri, okul müdürleri, Yeniköylü vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: