14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
Sağlık 14.03.2013 18:16:00 14627 0

Tıp Bayramı’nda ‘değer’ çiçeği

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erhan Berk, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ilçemizdeki kurum amirlerini makamlarında ziyaret ederek çiçek verdi.

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken de Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’ne iadei ziyarette bulunarak çalışanların tıp bayramını kutladı. Emniyet Amiri Cemil Şen ve Toplum Destekli Polislik biriminde görevli Abdullah Yaman’la Başhekim Erhan Berk’i makamında ziyaret eden Salih Köken, sağlık çalışanlarının yılın her günü 24 saat faal olan bir meslekle hizmet ettiklerini söyledi.

Sorumluluk gerektiren meslek

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erhan Berk; “Tıp bayramının çalışanlarla toplumun kaynaşması gereken günler olması gerektiğine inanıyorum. Herkesin her an başvurabileceği bir kurumda görev yapmanın sorumluluğu ile insanlara yardımcı olmak, sağlıklarına kavuşmalarına aracılık etmek bizlerin yaşam kaynağıdır” diye konuştu.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nin çevresindeki il merkezlerine uzaklığı nedeniyle geniş ve ciddi bir insan potansiyeline hizmet verdiğini kaydeden Erhan Berk; “Böylesi günler birbirimize değer verdiğimizin de göstergesidir. Her bir çalışanımızı önemsiyor ve değer olarak görüyoruz. Hepimiz bir bütünü tamamlamak için varız” şeklinde konuştu.

Berk ayrıca gün dolayısıyla hastanede yatan tüm hastaları odalarında ziyaret edip çiçek takdim ettiklerini söyledi.

 

Sağlık çalışanları bayramı kutladı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik yemekli bir kutlama programı düzenlendi.

Tıp Bayramının tarihinin anlatıldığı sunumların ardından sağlık görevlisi İsmail Kurt’un hazırladığı “sEmpatik Doktor” adlı kısa film gösterildi.

Programda günün anlamını ifade eden konuşmalar yapıldı. Ebe Aliye Kocaman ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Karaçelik duygularını dile getirdi.

Cem Karaçelik; “Uzun eğitimlerin ardından geldik. Sağlık çalışanları olarak hepimiz hastalara sabırlı davranalım. Sıkıntı içinde olmasalar hastaneye gelmezler, dolayısıyla anlayış ve güleryüzle onlara şefkat gösterip tedavilerine yardımcı olalım” dedi.

Sağlıkta hizmet kalitesi artmalı

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Erhan Berk de son yıllarda sağlık alanında ciddi değişimler olduğunu belirtti.

Erhan Berk; “Bizim birinci görevimiz insanlara kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır. Devletimiz bu konuda ciddi harcama yapmaktadır. İnsanlar günün her saatinde rahatsızlanabilir, bu gecenin ilerleyen bir saati de olsa hepimiz görev bilinç ve sorumluluğumuzla vazifemizi yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

Hastaneyi yaptıranlara teşekkür

Malatya’daki özel hastaneler dahil olmak üzere il genelindeki en güzel sağlık kuruluşunda görev yaptıklarını ifade eden Erhan Berk konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Hastanenin yapımından bugüne ulaşmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hastane ve ortamımız var, koltuklarımız bize tapulu değil, amaç en güzel hizmeti vermektir”

Başhekim Berk, programın sonunda İskenderun’a tayin olan Ortopedi Uzmanı Mahmut Gökhan Akkaya ile Antalya’ya tayin olan Üroloji Uzmanı Erol Erşekerci’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek hediyeler verdi.

Sağlık çalışanlarının aileleriyle katıldığı programda yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2407

 


Anahtar Kelimeler: